header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Curly Coated Retriever

 

jachthond - eenvoudig onderhoud - veel beweging nodig - bestand tegen alle weerstypen - retriever van waterwild

 


LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
Omdat ze dol op water zijn, leven ze vaak in de buurt van meren en in kustgebieden. Hoewel de geschiedenis van dit ras niet volkomen bekend is, wordt toch vermoed dat er verwantschap is met Poedels, Waterspaniels en Lesser-Newfoundlands ( nu uitgestorven ). Ondanks de geheimzinnigheid wordt dit ras wel als één van de oudste Retrievers beschouwd. De eerste beschrijvingen dateren van 1803.  Net als de andere Waterhonden met hun dichte vacht, kunnen deze honden uitmuntend waterwild apporteren. Deze hond is waarschijnlijk het eerste ras dat in Engeland voor serieus en uitgebreid apporteerwerk werd gebruikt.  In 1860 kwam dit ras voor het eerst op een tentoonstelling in Birmingham.  Curly Coated Retrievers zijn goede werkers en bovendien zeer aanhankelijke, kalme, maar waakse gezelschapshonden.

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte: reuen 68,5 cm, teven 63,5 cm. Het gewicht bedraagt 32 tot 36 kg.  Uiterlijk: sterk, behendig lichaam; gespierd, actief gangwerk; hoekige bouw.  Vacht : gelijkmatig bedekt met dikke, stijve krullen. Kleur : effen zwart of leverkleurig, een paar witte haren zijn toegestaan. Hoofd: gewelfde schedel met lange snuit; wijd geplaatste, grote, zwarte of donkerbruine ogen; kleine, laag aangezette, tegen hoofd liggende oren (hangend oor). Staart: recht, kort en puntig toelopend; bedekt met krulhaar. De staart wordt op de natuurlijke lengte gelaten.
VACHT :  krulvacht; m.a.w. de dekharen en wolharen zijn spiraalvormig gedraaid en samengevoegd.  VERHARING : bijna geen verharing.  DAGELIJKSE BEHANDELING : goed uitborstelen met een pinnenborstel.  GROTE BEHANDELING : scheren, knippen, borstelen, kammen, wassen en drogen.  VOOR- EN NADELEN VAN DE VACHT : geen moeilijk onderhoud, maar vraagt wel veel borstel- en kamwerk.
AARD : dit is een hond waar men gemakkelijk mee om kan gaan.  Hij is vriendelijk en aardig, intelligent en loyaal.  Zelfs zijn vacht is makkelijk te verzorgen.  Hij is ook een enthousiaste en atletische werkhond.  Hij is gehoorzaam, waaks, heeft een gelijkmatig temperament, is een goede zwemmer en heeft een groot uithoudingsvermogen.
ACTIVITEIT : de Curly Coated Retriever heeft veel en inspannende beweging nodig.  Het ras apporteert graag en gaat daarbij liefst het water in.
OPVOEDING : de Curly Coated Retriever leert vrij snel en blijft datgene wat hij geleerd heeft zijn hele leven onthouden. Pak deze Retriever nooit met te harde hand aan, want daarmee doet u zijn gevoelige en meegaande aard geweld aan. Het is verstandig de training zoveel mogelijk af te wisselen, en een gehoorzaamheidscursus wordt ten zeerste aanbevolen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009