header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Engelse Toy Terriėr

 

ideale huishond - eenvoudig vachtonderhoud - ratterriėr - kleine gezelschapshond

 LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
De Engelse Toy Terriėr (of Toy Manchester Terriėr, Black and Tan Toy Terriėr, English Black and Tan) heeft als oorspronkelijke benaming de English Toy Terriėr en behoort tot de rassengroep van de bijzondere Terriėrs.  Ooit was hij de favoriet van Queen Victoria van Engeland.  De Engelse Toy Terriėr (toy betekent speelgoed) was door zijn kleine afmetingen het middelpunt van de belangstelling.  De fokkers werden op dat moment meegesleept door de obsessie voor overdreven kleine honden, en het ras leed daardoor aan fok/lichamelijke problemen. Er werd weinig of geen rekening meer gehouden met de werkende Terriėrkwaliteiten van het ras en men verwaarloosde soms ook het raspunt van de goede gezondheid van het dier.  De Toy Terriėr is echter uitgegroeid tot een elegant en goed uitgebalanceerd hondje; een slanke, mooi gebouwde kleine gezelschapshond, met duidelijke Terriėrkwaliteiten.  De English Black and Tan, die ondertussen is uitgestorven, is één van de voorouders van dit ras en geeft deze hond een mooie stamboom.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd is lang. Smalle, vlakke schedel met onduidelijke stop. De snuit versmalt een beetje naar het uiteinde toe. Sterke kaken. Aangesloten lippen.  De ogen zijn klein, amandelvormig, schuin ingeplant en donker tot zwart.  Oren : vlam-vormig (recht, lang en gebogen) of een tipoor met vrij puntige uiteinden; hoog aangezet op het achterste deel van de schedel en in verhouding vrij dicht bij elkaar.  De oren worden nooit gecoupeerd. Het lichaam is compact. Lange, sierlijke, licht gebogen hals. Smalle, diepe borstkas. Gewelfde ribben. Licht gewelfde rug,  opwaarts gebogen bij de lendenen.  Ledematen : fijne botten. Compacte voeten; kattenvoeten aan de achterpoten.  Staart : laag aangezet, breed aan de basis en versmalt naar de punt toe. Hij reikt niet langer dan de sprongen.  De vacht is kort, dicht en aaneengesloten.  Het kleur : Black and Tan (zwart met wildkleurige aftekeningen). Ebbenhout Black and Tan, met een warme kastanjebruine gloed. De scheiding tussen de twee kleuren moet heel duidelijk zijn. De snuit, onderkaak, keel en de voorzijde van de voorpoten zijn Tan. Een kleine Tan vlek is aanwezig op beide wangen en boven elk oog.  De schofthoogte varieert van 25 tot 30 cm met een gewicht van 2,7 tot 3,6 kg.
AARD : de Engelse Toy Terriėr is mooi en intelligent; het is een zeer geliefd huisdier, alhoewel hij niet erg populair is in de Verenigde Staten.  In Engeland heeft het ras beduidend meer succes.  Deze honden zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben een enorm alerte en zelfverzekerde aard.  De Toy is ook een Terriėr : hij is stoutmoedig en energiek, maar is ook vrolijk en vriendelijk.  Net zoals alle Terriėrs is hij wat wantrouwig tegenover vreemden en slaat hij bij bezoek luidruchtig alarm met zijn doordringend geblaf. 
ACTIVITEIT : deze hond stelt niet zoveel eisen naar beweging en ruimte toe en voelt zich best thuis in de stad of op een appartement.  Dit wil niet zeggen dat de hond niet verlangt naar een wandeling of een spelletje.
OPVOEDING :
het is inderdaad een kleine hond, maar net zoals alle Terriėrs heeft ook hij een consequente opvoeding nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009