header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Faraohond

 

klein wild jager - zichthond en speurhond - eenvoudig vachtonderhoud - ideale gezelschapshond

 

LAND VAN HERKOMST : Malta

GESCHIEDENIS
Ook honden kunnen blozen. De neus en oren van de Faraohond ( of Pharaoh Hound, Kelb-tal Fenek )  worden donkerrose als hij zich opwindt. Zijn expressieve gezicht met oosterse uitdrukking bevestigen de band met het oude Egypte. Het is misschien de oudste, maar zeker en vast de meest vereerde hond uit de geschiedenis.  Zijn voorouders gaan terug tot zo'n 3000 jaar voor Christus.  Veel van het type en zijn mogelijkheden van deze honden uit de oudheid wordt onthuld wanneer men de vroege schilderijen en hiŽrogliefen bekijkt.  Hij lijkt weggelopen uit een afbeelding  in een Egyptische graftombe. In werkelijkheid is het een ras dat is gefokt uit Windhonden die op Malta en de eilanden in de buurt leven, en die mogelijk verwant zijn aan prehistorische windhonden uit Noord-Afrika. Waarschijnlijk is de Faraohond nauw verwant met de Podenco Ibicenco en de Cirneco dell'Etna.  De Faraohond is dus een zeer oorspronkelijke Windhond. Als huishond is hij alert, intelligent, vriendelijk, zelfs lief. Hij houdt van aandacht, kinderen en spelen, maar is ook graag op pad.

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte: reuen 56 cm (ideaal), teven 53 cm. Uiterlijk: slank, gebeeldhouwd lichaam; vrij, moeiteloos gangwerk. Vacht : kort, dicht, vlak aanliggend, glanzend. Kleur : roodbruin, iets wit op borst, voeten (niet op de tenen) en staartpunt toegestaan, maar veel wit of wit op de buik, of boven de voeten is ongewenst. Hoofd: lange, droge, goed belijnde schedel met lange snuit; ovale, amberkleurige ogen; grote staande oren. Staart: lang en uitlopend in een punt.
AARD : voorzien van zowel snelheid als kracht, speur- als gezichtsvermogen, is de Faraohond een veelzijdige jager.  Dit ras joeg vooral op konijnen, zowel op reuk als op gezicht.  Omdat hij al jaren met de mens heeft samengeleefd, is de hond van nature een gezelschapshond geworden.  Hij is vrolijk, intelligent, lief voor kinderen maar wantrouwend tegenover vreemden.
ACTIVITEIT : deze hond heeft zeer veel lichaamsbeweging nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009