header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Fila Brasileiro

 

kuddebewaker van rundvee - groot wild jager - speurhond - een goede afschrikker

 

LAND VAN HERKOMST : BraziliŽ

GESCHIEDENIS
De Fila Brasileiro ( of de Braziliaanse Mastiff, Braziliaanse Molosser, Cao de Fila )  is in BraziliŽ ontstaan uit allerlei oorlogshonden, Mastiffs, Bulldoggen, Bloedhonden, Spaanse Doggen en Portugese Berghonden. De Fila is groot en stoer. Hij werd voor allerlei zaken gebruikt, zoals het bewaken van vee en grote landerijen, maar ook voor de jacht op poema, jaguar en weggelopen slaven. Zelfs als politiehond staat hij zijn mannetje. Hij is enorm sterk, kan goed zwemmen en heeft veel uithoudingsvermogen. Momenteel worden ze gebruikt als drijvers van ongetemd vee en zijn ze over het algemeen werkzaam op boerderijen.  Voor bekenden is hij zeer trouw en aanhankelijk. Wel moet hij bijzonder goed worden gesocialiseerd. Ook moet hij leren omgaan met onbekende situaties en andere dieren (ook honden); tegenover vreemden kan hij agressief zijn.

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte: reuen 65 tot 75 cm, teven 60 tot 70 cm. Het gewicht bedraagt zo'n 43 kg en meer.  Uiterlijk: rechthoekig, krachtig lichaam; soepel, uitgrijpend gangwerk. Vacht : kort, glad, dicht en nauw aansluitend. Kleur : hij kan elke kleur hebben, uitgezonderd wit of muisgrijs.  Hij mag effen of gestreept zijn.  Hoofd: brede, licht gewelfde schedel met een sterke, brede en diepe snuit; tamelijk grote, amandelvormige, wijd geplaatste, gele tot donkerbruine ogen; grote, dikke v-vormige in een punt uitlopende hangoren. Staart: brede, in een punt uitlopende, sterke, lange en licht gebogen staart.
AARD : de Fila is een waardevolle waakhond, wantrouwend tegenover vreemden en trouw aan zijn baas.  Braziliaanse fokkers doen er alles aan om te zorgen dat het ras ook in het buitenland geaccepteerd wordt.  Een goed socialisatieproces is de sleutel tot het houden van een Fila.
ACTIVITEIT : de Fila Brasileiro vereist veel lichaamsbeweging om in conditie te blijven. Let op zijn aard. Sommige Fila Brasileiro's zijn onverschrokken van aard en vallen plotseling aan door hun temperament. Aanraking door vreemden vindt hij zeer onprettig. Let hier zeker op bij het uitlaten !

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009