header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

FoxterriŽr Draadhaar

 

ideale gezelschapshond - heeft veel beweging nodig - ratterriŽr - behoefte aan speciale vachtverzorging

 

LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
Er zijn in Groot-BrittanniŽ verslagen gevonden van honden die op de Fox TerriŽr lijken en die stammen uit 55 voor Christus.  Rond 1860 werden de eerste draadharige FoxterriŽrs gefokt. De Draadhaar stamt af van de oude ruwharige Black and Tan TerriŽrs en de gladharige FoxterriŽr. Deze leefden in de Britse steenkoolgebieden van Durham, Wales en Derbyshire.  Het woord 'terriŽr' is in feite afgeleid van het Latijnse woord 'terra' ( aarde ) en slaat dus duidelijk op de taak die deze honden moesten verrichten.  Hij ontwikkelde zich als een vossenjager, die de vossen uit hun holen dreef en een ongediertebestrijder. In 1872 werd dit ras voor het eerst tentoongesteld.  Draadharige FoxterriŽrs dienden in het Engelse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog, en de beroemde 'Fox' Igloo ging met admiral Byrd mee naar de Zuidpool. De FoxterriŽr Draadhaar is klein maar stoer. Hij is voor niemand bang en zal een vechtpartijtje niet uit de weg gaan. Het is een geboren jager. Maar hij is met een consequente opvoeding en omgang toch een fijn huisdier. De Draadharige Fox is populairder dan de Gladharige Fox TerriŽr.

IDEALE RASKENMERKEN

Gewicht : reuen 7,3 tot 8,2 kg, teven 6,8 tot 7,7 kg. Schofthoogte : maximaal 39 cm.  Uiterlijk: vierkant, evenwichtig lichaam; levendig, vrij gangwerk. Algemeen: vrolijke, levendige en actieve aanblik. Stevig geraamte met veel spierkracht. Snelheid en uithoudingsvermogen, maar ook symmetrie van de Foxhound moeten in dit ras terugkomen.  Vacht : dicht, dik, draadachtig, hard en ietwat kroezelig.  De vacht moet getrimd worden.   Kleur : geheel wit, wit met tan, black and tan of zwarte aftekeningen; geen brindle, rode of leverkleurige aftekeningen. Hoofd: vlakke, vrij smalle schedel met lange snuit; kleine, donkere, donker omrande ogen; kleine, v-vormige, naar voren gevouwen oren. Staart: ingekort tot op ongeveer drie vierde van de oorspronkelijke lengte; rechtop gedragen.
AARD : de Draadharige Fox is beslist niet geschikt voor woeste eigenaren.  dit is een hond met een zekere waardigheid en met een vrijgevig karakter.  Zijn geschiktheid voor het veldwerk is, net als zijn geschiktheid voor hondententoonstellingen, onmiskenbaar en ontstellend te noemen.  Deze hond heeft een baas nodig die toegewijd is aan zijn manier van denken.  Hij geniet van zijn wereld en houdt van de mens die besluit om hem in huis te nemen.  Hij is vrolijk, nieuwsgierig, leergierig, zelfbewust een een doorzetter.  Maar hij is ook provocerend, eigenwijs en onafhankelijk.  Hij heeft een drang in zich om te jagen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009