header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Grand Griffon Vendéen

 

ideale gezelschapshond - groot wild jager - speurhond - behoeft speciale vachtverzorging

 LAND VAN HERKOMST : Frankrijk
VARIANTEN : Eénkleurig, Tweekleurig en Driekleurig

GESCHIEDENIS
De Grand Griffon Vendéen ( of de Grote Vendéen Griffon ) is, zoals de naam het zelf zegt, de grootste versie van deze uitgebreide 'Griffon Vendéen' familie.  Ze behoren allen tot de rassengroep van de Lopende Honden, maar verschillen sterk in grootte en hier en daar ook in vachtsoort.  Ze vormen echter allemaal apart erkende rassen door de FCI, alhoewel ze heel wat gemeenschappelijke kenmerken hebben.  Deze Grand heeft een 'middelgrote' broer :
de Briquet Griffon Vendéen en ook nog een 'kleine' broer : de Grand Basset Griffon Vendéen.  Deze rassen bespreken we op een afzonderlijke bladzijde.  Naarmate de uitgestrekte jachtgronden van Frankrijk verdwenen, verdween ook de vraag naar grote en snelle loophonden.  De Grand Griffon Vendéen werd gefokt uit de witte Southern Hound ( die ondertussen is uitgestorven ) en de Griffon Nivernais.  Hij moest op wolven, herten en wilde zwijnen jagen.  Eeuwen lang werd de 'Chien Blanc du Roi', zoals de Grand vroeger bekend was, door Franse koningen gebruikt in de regio Vendéen.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd is lang en niet te breed. Een tamelijk gewelfde schedel met een duidelijke stop. Een rechte of iets gebogen neusbrug en een dikke snor. De ogen zijn vrij groot en donker. De oren : laag aangezet. Soepel, smal, dun en met lang haar bedekt. Goed naar binnen gedraaid. Er moet regelmatig aandacht besteed worden aan de oren. Deze honden hebben een sterk lichaam met een vrij lange hals zonder keelhuid. Diepe en niet zo erg brede borstkas. Tamelijk gewelfde ribben. Goed gespierde lendenen en een stevige rug. Ledematen : gespierde benen. Voeten niet te groot, met gesloten tenen en sterke voetzolen. Staart : hoog aangezet, vrij lang, dik aan de basis, dicht behaard en toelopend naar het einde.  De staart wordt sabelvormig gedragen. Vacht : niet erg lang, ruw aanvoelend, noch zijdeachtig, noch wollig. Dikke ondervacht. Geprononceerde wenkbrauwen. De vacht vraagt een regelmatige borstelbeurt. Deze honden komen voor in drie kleurvariaties : éénkleurig, tweekleurig en driekleurig.  Eénkleurig : geelbruin, haaskleurig of witachtig grijs; tweekleurig : wit en oranje, wit en zwart, wit en grijs, en wit en tan; driekleurig : wit, zwart en tan. Witachtige haaskleur. Wit grijs en tan. De schofthoogte bedraagt 60 tot 65 cm met een gewicht van ongeveer 35 kg.
AARD :
de Grand Griffon Vendéen staat bekend om zijn stevigheid, stoerheid, kracht en koppigheid. Hij is onafhankelijk, heeft een sterke wil en is minder gehoorzaam. Met zijn uitstekende stem en scherpe neus is de Grand Griffon Vendéen een goede meutehond. Hij is niet bang voor ruig terrein en water. Hij begint ontzetten enthousiast aan de jacht, maar kan het jachttempo niet altijd aanhouden. Soms krijgt hij een kleine inzinking en dan moet hij rusten.  Bij de jacht op groot wild wordt dan ook de voorkeur gegeven aan snellere jachthonden die gehoorzamer zijn en grotere fysieke inspanningen aankunnen. De Grand Griffon Vendéen is een  rustige, aanhankelijke en vriendelijke gezelschapshond.
ACTIVITEIT :
deze hond is geen stadsbewoner.  Hij is meer geschikt voor het leven op het platteland, want hij heeft ruimte nodig en veel beweging. 
OPVOEDING
: deze honden hebben een consequente opvoeding nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009