header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Griffon Bleu de
Gascogne

 

klein wild jager - ideale gezelschapshond - speurhond - heeft veel beweging nodig

 


LAND VAN HERKOMST : Frankrijk

GESCHIEDENIS
De Griffon Bleu de Gascogne behoort tot de rassengroep van de Lopende Honden, en is één van de vier types van de Chien Bleu de Gascogne.  De overige drie zijn de Grand Bleu de Gascogne, de Basset Bleu de Gascogne en de Petit Bleu de Gascogne.  Deze Griffon verschilt van de andere Gascogne-honden door zijn ruwharige vacht.  Hij verenigt de eigenschappen van zijn beide ouders : de neus en het geluid is van de Bleu, en de moed en vastberadenheid is van de Griffon. Hij is zeer veelzijdig ; is uitstekend geschikt voor de jacht op het wilde zwijn, maar wordt ook gebruikt voor de korte jacht met het geweer op de haas. Hij jaagt heel goed in een meute en wordt zeer gewaardeerd op een moeilijk terrein.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd is krachtig en lang. Schedel licht gewelfd, niet te groot. Stop weinig uitgesproken. Duidelijke achterhoofdsknobbel. Neusbrug recht of licht gebogen. Droge wangen, tamelijk hangende lippen. Brede neusspiegel. De ogen zijn ovaal, en bruin of donkerbruin van kleur.  Oren : fijn, soepel, enigszins gedraaid, uitlopend in een lichte punt.  De conditie van de oren moet regelmatig gecontroleerd worden.  Lichaam : krachtig. Goed ontwikkelde borst. Matig gewelfde ribben. Gespierde vlakke lendenen. Hals van gemiddelde dikte, licht gebogen met een licht aflopende achterhand.  Ledematen : voeten ovaal van vorm, tenen pezig en goed gesloten. Staart : goed aangezet, tamelijk sterk behaard en sabelvormig gedragen.  De vacht : hard, ruw en borstelig. Iets korter op het hoofd, vrij zware wenkbrauwen. De vacht vraagt een regelmatige behandeling. Kleur : geheel gevlekt ( zwart en blond ), waardoor een leisteenkleurige zweem ontstaat. Soms kleinere of grotere zwarte vlekken. Meestal twee zwarte vlekken aan elke kant van het hoofd die de oren bedekken, de ogen omgeven en ophouden op de wangen. Zij raken elkaar niet op de top van het hoofd, maar laten daar een witte tussenruimte open. In het midden hiervan bevindt zich vaak een klein, ovale zwarte vlek die kenmerkend is voor dit ras. Twee meer of minder helder roodbruin ( tan ) gekleurde vlekken die zich boven de wenkbrauwbogen bevinden maken dat de hond er soms uitziet alsof hij vier ogen heeft. sporen van deze roodbruine kleur bevinden zich ook op de lippen, aan de binnenkant van de oren, op de ledematen en onder de staart.  De schofthoogte voor reuen bedraagt 50  tot 57 cm en voor teven 48 tot 55 cm.  Het gewicht bedraagt ongeveer een 20 kg.
AARD :
dit zijn zeer goede jachthonden, met een fijne neus, een mooi geluid, vurig en onvermoeibaar, die zich goed aanpassen in de meute.
ACTIVITEIT :
deze hond hoort niet thuis in de stad maar op het platteland, want hij heeft teveel ruimte en lichaamsbeweging nodig.
OPVOEDING : de Griffon Bleu de Gascogne vraagt, net als de andere Bleu de Gascogne-honden, een consequente opvoeding.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009