header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Griffon Fauve de Bretagne

 

klein en groot wild jager - heeft veel beweging nodig - speurhond - eigenzinnig karakter

 

LAND VAN HERKOMST : Frankrijk

GESCHIEDENIS
Deze Griffon Fauve de Bretagne is de grootste van de twee variŽteiten in de Fauve de Bretagne-familie. Samen met zijn kleinere broertje, de Basset Fauve de Bretagne, behoort hij tot de rassengroep van de Lopende Honden. Beide honden hebben een koppig en relatief moeilijk karakter en een zeer onafhankelijke persoonlijkheid.  Mits een goede opvoeding en training is de Griffon Fauve de Bretagne een goede speurhond. Hij is een zeer moedige en uitstekende meuteleider, met een fraaie stem. Hij is uitstekend in de jacht op wild zwijn en vos. Hij wordt ook wel eens gebruikt bij de jacht op haas en hert.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd : vrij lange schedel, nooit plat. Duidelijke voorhoofdsknobbel. Lange, rechte of iets gebogen neusbrug. Geen uitgesproken stop. Zwarte of donkerbruine neusspiegel. De ogen zijn donkerbruin.  Oren : op ooghoogte aangezet en bijna de snuit rakend als ze worden gestrekt; iets draaiend en puntig aan het einde. Bedekt met vlakliggend haar. Er moet regelmatig aandacht geschonken worden aan hun oren. Het lichaam is krachtig. Vrij korte, gespierde hals. Hoge, brede borstkas. Tamelijk gewelfde ribben. Buiklijn enigszins opgetrokken. Een korte, brede rug en brede, gespierde lendenen.  Ledematen : compacte voeten met sterke, gesloten tenen. Sterke benen. Staart : middellang en sabelvormig gedragen. Dik aan de basis en toelopend naar het einde, vaak met uitstaande beharing. De vacht : zeer hard, droog, vrij kort, nooit wollig of gekroesd. Voorhoofd mag niet dichtbehaard zijn. De vacht vraagt een regelmatige borstelbeurt.  Kleur : geelbruin. De beste tinten zijn tarwegeel en steenrood, soms met een vlek op de borst. De schofthoogte bij reuen bedraagt 50 tot 65 cm en bij teven 48 tot 52 cm.  Het gewicht bedraagt ongeveer 23 kg.
AARD :
de Grote Fauve de Bretagne heeft zijn afstammelingen van tegenwoordig zijn onverschrokkenheid, moed, kracht, levendigheid, snelheid, goede neus, sterke wil en onafhankelijke persoonlijkheid gegeven.  Ze zijn rustig en aanhankelijk tegenover hun baas.
ACTIVITEIT :
de Griffon Fauve de Bretagne, die voornamelijk in meutes wordt grootgebracht, wordt gewoonlijk in een kennel gehouden.  De hond heeft ruimte en veel beweging nodig.
OPVOEDING :
deze eigenzinnige honden hebben beslist een consequente opvoeding nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009