header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Griffon Korthals

 

bestand tegen alle weerstypen - jachthond - waterliefhebber - ideale gezelschapshond

 

LAND VAN HERKOMST : Frankrijk

GESCHIEDENIS
In de 19de eeuw ( 1870 ) fokte de Nederlander Eduard Korthals een nieuw jachthondenras. Hij had kennis van de erfelijkheid en beschikte over de geschikte honden, zoals Griffons, Setters, Spaniels, de Duitse Staande Hond en de Otterhound. Uit deze honden fokte hij een veelzijdige Staande Hond met een ruige, harde vacht. Gezien er Griffonachtige honden in heel West-Europa voorkwamen, werd er een kynologische strijd gevoerd voor het thuisland van de Griffon.  Tenslotte werd de Griffon toegeschreven aan Frankrijk, als land van oorsprong.  De Griffon Korthals is een vastberaden werker en een uitstekende zwemmer. Hij is prima geschikt om in ruig terrein te werken.  De bijzondere vacht beschermt hem tegen alle weersomstandigheden.  Sedert zijn bestaan is hij een bijzonder veelzijdige jachthond geweest. Van aard is hij trouw, aanhankelijk en kameraadschappelijk. Het is een plezier om met deze hond te werken, vanwege zijn prettig karakter. 

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte: reuen 55 tot 60 cm, teven 50 tot 55 cm. Uiterlijk: sterk, evenwichtig lichaam; energiek, zuiver gangwerk. Vacht : recht, ruig, hard, met dichte, zachte ondervacht, snor en wenkbrauwen. Kleur : blauwgrijs, bruin, grijs met bruine platen, wit met bruin. Staart: met één derde ingekort; rechtuit gedragen.
VACHT : de vacht is dubbel. De bovenvacht is van gemiddelde lengte, recht en hard. Deze vacht mag niet krullerig of wollig zijn. De ruige vacht beschermt tegen invloeden van buitenaf. De ondervacht is fijn en dicht. De ondervacht biedt isolatie en is waterafstotend en is meestal lichter van kleur. Het hoofd heeft een snor en duidelijke wenkbrauwen. Op de oren is de beharing korter en zachter, gemengd met de hardere haren uit de bovenvacht. De benen zijn bedekt met dichter, korter en minder hard haar. De beharing op de staart is gelijk aan die op het lichaam.  Deze vacht heeft een speciale verzorging nodig.  Twee maal per jaar moet de vacht getrimd worden.
AARD :
 deze hond is intelligent, loyaal, betrouwbaar, makkelijk te trainen en heeft een grote 'will to please'. 
ACTIVITEIT : de jacht is natuurlijk zijn specialiteit, maar ook niet-jagers kunnen zich met dit ras flink uitleven.  In Fly-ball, behendigheid, reddingshondenwerk, breitensport en lange wandelingen moet dit ras niet onderdoen.  Als deze hond zich verveelt, gaat hij kattekwaad ( zeg maar, hondenkwaad ) uithalen.  De Griffon Korthals is dus duidelijk een hond voor actieve hondenliefhebbers.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009