header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Hamilton Stövare

 

heeft veel beweging nodig - jager - bestand tegen alle weerstypen - speurhond

 

LAND VAN HERKOMST : Zweden

GESCHIEDENIS
De Hamilton Stövare ( of Hamilton Hound, Zweedse Foxhound ) behoort tot de rassengroep van de Lopende Honden.  Graaf A.P. Hamilton kruiste aan het einde van de 19de eeuw zijn Engelse Foxhounds met drie Germaanse honden, die indrukwekkende kwaliteiten bezaten.  Dit waren de Curlandish Hound, de Hölsteiner Hound en de Heidebracke. Graaf Hamilton was tevens de oprichter van de Zweedse Kennelclub. De Hamilton Hounds worden afzonderlijk ingezet tijdens de jacht en zij bezitten veel van de kwaliteiten die men bij jachthonden terugvindt.  Ze zijn in staat om zowel het wild op een luidruchtige manier op te jagen, te achtervolgen en het gewonde wild aan te wijzen.  Het ras geniet tegenwoordig ook populariteit in de show-wereld.  De Hamilton Stövare jaagt gewoonlijk alleen op groot wild, onder andere hert en zwijn.  Hoewel de Hamilton Stövare vroeger het leidende ras was in Zweden, is dat nu niet meer zo.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd is lang, slank en fijn besneden. Licht gewelfde en matig brede schedel. Duidelijke stop. Goed ontwikkelde neusspiegel. De ogen zijn donkerbruin en de oren hoog aangezet en hangend.  Lichaam : rechthoekig gebouwd. Lange, krachtige hals. Krachtige lendenen. Rechte rug. Brede, gespierde croupe. Deze hond heeft stevige benen. Staart : hoog aangezet, dik aan de basis, recht of sabelvormig gedragen. De vacht is kort, hard en dicht. De ondervacht is kort, dik en fijn. De vacht vraagt een regelmatige borstelbeurt. Kleur : driekleurig. Zwarte aftekeningen boven op de hals, op de rug, zijkant van het lichaam en bovenkant van de staart. Bruine aftekeningen op hoofd, benen en zijkant van het onderste gedeelte van de hals, romp en staart. Witte band op de hals, lopend van kin tot borst. De punt van de staart en de voeten zijn ook wit. De schofthoogte bij reuen bedraagt 50 tot 60 cm en bij teven 46 tot 57 cm.  Het gewicht bedraagt ongeveer 25 kg.
AARD : door zijn optimistische en onbekommerde aard is hij een plezierige kameraad.  Sommige eigenaars geven toe dat hij nerveus en opgewonden kan zijn. Het is een moedige hond, met een groot uithoudingsvermogen en weerstand tegen de kou.
ACTIVITEIT :
het is een hond voor buiten die een behoorlijke dosis beweging nodig heeft, maar hij kan echter ook genieten van de tijd die hij binnenshuis doorbrengt.  Hij voelt zich echter in zijn nopjes wanneer hij een taak moet vervullen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009