header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Japanse Spits

 

kleine en ideale gezelschapshond - bestand tegen alle weerstypen - goede waakhond

 


LAND VAN HERKOMST : Japan

GESCHIEDENIS
De Japanse Spits ( of Japanse Keeshond ) heeft als originele benaming de Nihon Supittsu en behoort tot de rashondengroep van de Aziatische Keeshonden en soortgelijken.  Deze Japanse Spits is een aparte rashond en mag niet verward worden met bijvoorbeeld de Amerikaanse Eskimohond.  Hij komt uit een ander land en stamt af van andere honden.  De Amerikaanse Eskimohond stamt waarschijnlijk af van de Duitse Spits, maar de Japanse Spits stamt waarschijnlijk af van de Siberische Samojeed.  Deze Samojeden werden uitsluitend gefokt voor hun kleine afmetingen, en het eindresultaat was de Japanse Spits.  De ontwikkeling van het ras ging tot diep in de 19de eeuw door.  Vandaag de dag wordt het ras overal ter wereld verkocht, maar het heeft nog steeds geen vaste voet in den hondenwereld.  De Japanse Spits heeft nochtans het klassieke noordelijke uiterlijk dat vele liefhebbers aanspreekt. 

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd is middelbreed en afgerond. Duidelijke stop. Puntige snuit. Kleine neus. Strakke lippen, bij voorkeur zwart.  De ogen zijn middelgroot, amandelvormig, en enigszins schuin in de schedel geplaatst. Ze zijn donker van kleur met zwarte ooglidranden.  De oren : hoog aangezet, klein en driehoekig. Rechtopstaand en iets naar voren gericht.  Lichaam : stevig gebouwd. Gespierde hals. Markante schoft. Brede, diepe borstkas. Ribben goed gewelfd. Opgetrokken buik. Rechte, korte rug. Brede lendenen.  Ledematen : ronde kattenvoeten met dikke voetzolen. Gespierde benen.  De staart is hoog aangezet, middellang en wordt over de rug gedragen.  De vacht is recht en uitstaand. Kort op het gezicht, oren en voorkant van de benen. Lang en weelderig op de rest van het lichaam. Kraag op de voorborst en pluim op de staart. Zachte, dichte ondervacht.  De vacht vraagt een dagelijkse borstel- en kambeurt.  De kleur is 'zuiver wit'.  Schofthoogte : bij reuen 30 tot 38 cm en bij teven 30 tot 35 cm.  Het gewicht bedraagt ongeveer 10 kg.
AARD : deze kleine hond heeft alle eigenschappen van een schoothondje, verpakt in het uiterlijk van een Poolhondje.  Hij is levendig, moedig, stoutmoedig en slim.  Tegenover vreemden is hij argwanend en die worden dan ook blaffend begroet.  Dit maakt van hem een uitstekende waakhond.  Wanneer er geen voorwerp in de buurt is waarmee je het dier kunt vergelijken, dan zou je zweren dat dit een groot ras is.  De pluche vacht vraagt de nodige verzorging, en die is noodzakelijk, want de Japanse Spits is een erg net dier. 
ACTIVITEIT :
de Japanse Spits is geschikt om in huis te houden.
OPVOEDING :
dit ras heeft een consequente opvoeding nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009