header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Japanse TerriŽr

 

kleine gezelschapshond - ideale huishond - eenvoudig vachtonderhoud - ratterriŽr

 

LAND VAN HERKOMST : Japan

GESCHIEDENIS
De Japanse TerriŽr ( of Nippon TerriŽr, Nihon TerriŽr ) heette oorspronkelijk de Nihon Teria en behoort tot de rasgroep van de Kleine TerriŽrs.  Het is een Gladharige TerriŽr met een gladde snuit.  In het begin van de 19de eeuw werden een groep vruchtbare en gewillige Gladharige Fox TerriŽrs in Japan geÔntroduceerd.  Zij stonden aan de wieg van een nieuw ras.  Deze Fox TerriŽrs ( die uit Nederland kwamen ) werden met inheemse honden gekruist om een nieuwe, scherpe TerriŽr te creŽren, die net iets kleiner was dan zijn voorouders.  Deze kleine honden, die klein genoeg zijn om enkel als gezelschapsdier te functioneren, kunnen effectief hun werk doen als jachthond.  De Japanse TerriŽr is een goede retriever en een geschikte hond om in het water te werken.  Hij is in staat om een geschoten gans of eend op te halen.  Bepaalde exemplaren werden enkel als gezelschapsdier gebruikt, om vervoerd te worden in jaszakken.  Zij werden vaak Mikado of Oyuki ( sneeuwachtige ) TerriŽrs genoemd.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd : klein, vlakke scheld. Niet te duidelijke stop. Rechte snuit. Droge wangen. Fijne, aangeslopen lippen. Ogen : van gemiddelde grootte, ovaal en donker.  De oren : hoog aangezet, klein, fijn, V-vormig en naar voren vallend.  Het lichaam is compact. Sterke hals zonder keelhuid. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Korte, stevige rug. Sterke lendenen. Lichtjes gewelfde, sterke kroep. Opgetrokken buiklijn.  De ledematen : niet al te zware botten. Voeten met gesloten compacte tenen.  De staart is vrij fijn. Indien gecoupeerd : ingekort ter hoogte van de derde of vierde staartwervel.  De vacht is zeer kort ( 2 mm ), glad en dicht, en moet regelmatig geborsteld worden.  Kleur : driekleurig met een zwarte kop, tan en wit; wit met zwarte vlekken, zwarte of wildkleurige platen op het lichaam.  De schofthoogte bedraagt ongeveer 30 tot 33 cm met een gewicht van 3 tot 4 kg.
AARD : de Japanse TerriŽr is een zeer geschikt huisdier, met een luchtige en levendige aard.  Hij is waakzaam, zeer lief en aanhankelijk.  Soms ook wat wispelturig, maar zeker en vast de vrolijkste mascotte van Japan.
ACTIVITEIT : mits voldoende beweging past deze hond zich aan een stadsleven aan.  Hij houdt echter niet van de kou.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009