header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Kai Hond

 

groot wild jager - zeldzaam ras - heeft veel beweging nodig - bestand tegen alle weerstypen

 

LAND VAN HERKOMST : Japan

GESCHIEDENIS
De Kai Hond ( of Kai Inu, Tora Inu, Kai Tora Ken ) heeft als oorspronkelijke benaming de Tora en behoort tot de rashondengroep van de Aziatische Keeshonden en soortgelijken.  De discussie in Japan over de honden van de twintigste eeuw moet begonnen zijn met de grote import van Westerse rassen naar Japan na de Eerste Wereldoorlog.  De Japanners waren zo onder de indruk van de mogelijkheden van de Pointer en de Alsatian, dat inheemse fokkers deze nieuwe honden verkozen boven de traditionele Japanse rassen.  In een onderzoek van Haruo Isogai in de jaren dertig van de twintigste eeuw, deelde hij de honden in naar afmetingen en probeerde zo de inheemse rassen van het land te hergroeperen en nieuw leven in te blazen.  Er werd vaak aan de Kai Hond gerefereerd als de 'Deerhound' en hij is een goede jager, alhoewel hij weinig buiten zijn land van oorsprong gezien wordt.  De Tora ( in het nederlands 'tijger' ) is een middelgrote hond, en een klassiek Japans type.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd is sterk met een breed voorhoofd. Abrupte stop. Rechte neusbrug. Puntige snuit. Strakke lippen.  De ogen zijn klein, bijna driehoekig en donkerbruin van kleur.  Oren : middelgroot en driehoekig. Rechtop gedragen en enigszins naar voren gericht.  Lichaam : stevig gebouwd. Dikke, krachtige, gespierde hals. Markante schoft. Diepe borstkas. Ribben matig gewelfd. Buiklijn opgetrokken. Brede, gespierde lendenen. Rechte, korte rug. Ledematen : zeer gespierde benen met krachtige botten. Staart : hoog aangezet, dik en opgekruld of in een boog over de rug gedragen.  De vacht is kort, hard en recht. Langer op de staart. Dichte, zachte ondervacht. De vacht vraagt een regelmatige borstelbeurt.  Kleur : zwart en roodgestroomd. Pups worden éénkleurig geboren. De schofthoogte bedraagt voor reuen 50 tot 56 cm en voor teven 46 tot 50 cm.  Het gewicht ligt om en bij de 25 kg.
AARD : de Kai van nu is leergieriger en milder dan zijn voorouders.  De naam 'tijger' wijst wellicht op zijn gestroomde ( gestreepte ) vacht, of zou die op zijn omtembare aard slaan ?  Het is een zeer behendige hond, altijd waakzaam en moedig.
ACTIVITEIT :
dit ras heeft veel ruimte en beweging nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009