header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Kangaroo Hound

 

groot wild jager - zichthond - ratterriŽr - agressief karakter

 
LAND VAN HERKOMST : AustraliŽ

GESCHIEDENIS
De Kangaroo Hound, Kangaroo Dog of Australische Greyhound stamt af van een geselecteerd aantal kruisingen tussen Greyhounds en Deerhounds, die gefokt werden om op kangoeroes te jagen. Hoewel deze springende buideldieren op vandaag door Australische wetten van natuurbehoud worden beschermd, was het dier ooit een plaag en verwoestte de oogst. Honden werden ingezet om het aantal kangoeroes te doen verminderen en ze weg te jagen. De kangoeroe kan enorme snelheden ontwikkelen en wanneer deze door ťťn van deze krachtige honden werd ingehaald, was het buideldier zo slim om in het water te springen, zodat de hond hem in het water moest aanvallen. Met zijn rug tegen een boom is de kangoeroe een formidabel vechter, uitgerust met onoverwinnelijke benen en een zwiepende draakachtige staart. De kangoeroe is bereid om tot de dood te vechten. De hond die het tegen een dergelijk dier moet opnemen, moet dus net zo snel, slim en enorm sterk zijn.
IDEALE RASKENMERKEN
De robuuste en krachtige Kangaroo Hound heeft goed gewelfde ribben en een diepe borst. De hond is te vergelijken met een buitengewoon grote English Greyhound en kan tot 36 kg. wegen. Het hoofd is smal en lang en de oren zijn klein en roze. De benen zijn lang en sterk. De schofthoogte van de Kangaroo Hound bedraagt zo'n 68 tot 76 cm. Deze honden kunnen elke kleur hebben. Vaak is wit de dominante kleur, maar er zijn ook effen zwarte Kangaroo Hounds bekend. De vacht lijkt erg glad, maar is in feite ruig.
AARD
Als er nog Kangaroo Hounds in leven zijn, dan zijn ze te vinden op de veraf gelegen nederzettingen in AustraliŽ, waar ze door de veeboeren ingezet worden bij de jacht op klein wild. Vandaar dat de Kangaroo Hound over het algemeen een slechte gezelschapshond is, door zijn meedogenloze, doelbewuste benadering van het leven.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009