header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Kishu

 

kuddebewaker van schapen - ideale gezelschapshond - groot wild jager - goede waakhond

 


LAND VAN HERKOMST : Japan

GESCHIEDENIS
De Kishu ( of Kishu Inu, Kyushu ) behoort tot de rassengroep van de Aziatische Keeshonden en soortgelijken.  Het is een 'Shiba Inu'-type Japanse hond en hij vindt zijn oorsprong in de bergachtige gebieden van Mie en Wakayama, waar hij 'matagi's' hond is.   Zijn naaste familieleden zijn de Kai Hond en de Shikoku.  Hij is ook verwant aan de Ainu Hond.  Er bestaan slechts subtiele verschillen tussen deze hondenrassen.  Hij werd na de Eerste Wereldoorlog, net als de Kai Hond, schaamteloos verwaarloosd. Hij was volledig afhankelijk van de pogingen van de heer Isogai om de nationale Japanse honden weer nieuw leven in te blazen.  De middelgrote honden konden niet wedijveren met de grotere vrolijkere Duitse Herder, die recentelijk de gunsten van het publiek gewonnen had.  Vroeger werd hij enkel gebruikt in de jacht op herten, maar hij is ook een zeer geschikte jager op wilde zwijnen.  De Kishu is een klassiek Japanse, middelgrote hond.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd : breed voorhoofd. Vrij abrupte stop. Rechte neusbrug. Dikke, wigvormige snuit. Zwarte neusspiegel ( vleeskleurig in de witte variëteit ). Strakke lippen. De ogen : klein, enigszins driehoekig, ver uit elkaar. Donkerbruin.  De oren : klein, driehoekig. Rechtop gedragen en enigszins naar voren gericht.  Lichaam : compact. Dikke, gespierde hals. Markante schoft. Diepe borstkas. Opgetrokken buiklijn. Brede, gespierde lendenen. Rechte, korte rug.  Ledematen : gespierde benen met stevige botten. Compacte gesloten voeten met donker nagels. Staart : hoog aangezet. Dik gekruld of in een boog over de rug gedragen. De vacht is kort, ruw en recht. Iets langer op de wangen en de staart. Zachte, compacte ondervacht. De vacht vraagt een regelmatige borstelbeurt. Kleur : wit, rood of gestroomd.  De ideale schofthoogte bij reuen is 52 cm en bij teven 45,5 cm.  Het gewicht gaat van 20 tot 25 kg.
AARD : net als de oude Japanse filosofen is de Kishu nogal zwaarmoedig en stil.  Hij is een leergierige en tevreden gezelschapshond.  Hoewel dit voornamelijk jachthonden zijn, hebben ze zich tot wonderbaarlijk goed aan het meer huiselijke leven aangepast.  Het is een waakzame, volgzame, rustige, aanhankelijke en vriendelijke hond.
ACTIVITEIT :
dit ras heeft een uitzonderlijk uithoudingsvermogen.  Hij heeft dan ook veel ruimte en beweging nodig.
BIJZONDERHEDEN :
de Kishu verschilt van de Kai door zijn bredere schedel, die echter smaller is dan die van de Shikoku en hij verschilt van de Ainu door zijn langere lichaam.  Voor de rest hebben deze rassen héél wat identieke kenmerken, zoals de korte, steile, ruige vacht; de staart die krult over de rug; de spitse oren en een taps toelopende schedel.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009