header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Klee Kai

 

ideale gezelschapshond - een goede waakhond - eenvoudig vachtonderhoud - zeldzaam ras

 

LAND VAN HERKOMST : Alaska

GESCHIEDENIS
De ( Alaskan ) Klee Kai of de 'Mini-Husky' is een zeer zeldzaam ras dat veel van een dwerghusky wegheeft en speciaal om zijn uiterlijk is gefokt. Deze hond werd ontwikkeld door Linda S. Spurlin uit Wasilla ( Alaska ) en haar familie, met de bedoeling een meer gezelschapshond versie van de Alaska Husky te bekomen.  Door kruisingen tussen Alaskan Husky ( een ras opgebouwd uit diverse Europese honden en Siberische Husky's ), American Eskimo Dog ( een toy ) en het Belgische Schipperke ontstond deze Mini-Husky . Hij heeft ook de kleuren van de Husky.  De fokkerij begon in de jaren zeventig; pas in 1988 was het nieuwe ras een feit. Omdat het ras nog steeds zeldzaam is, eigenlijk nog in opbouw, wordt veel nadruk gelegd op de rasstandaard. Oorspronkelijk was de benaming 'Klee Kai of Alaska', maar in 1995 werd dit gewijzigd in 'Alaskan Klee Kai'. In januari 1997 werd dit ras officieel erkend.  Klee Kai's zijn er in drie groottes, Toy, Miniature en Standard. Hij is levendig en gezond.  Deze hond is een ideaal alternatief voor hondenliefhebbers die geen grote Husky kunnen huisvesten, maar die toch verliefd zijn op de 'Husky-look'.  Op de foto rechts zie van je links naar rechts de Miniature, de Toy en de Standard.

IDEALE RASKENMERKEN
Maat reuen en teven: Toy, lichter dan 4.5 kg; Miniature 4,5 tot 6,8 kg; Standard 6,8 tot 9,1 kg. Uiterlijk: compact, stevig lichaam; soepel gangwerk. Vacht : kort en dicht - dubbele vacht.  Kleur : zwart en wit, of grijs en wit met een donker masker en contrasterende kleuren op benen en buik; alle aftekeningen moeten symmetrisch zijn.  De puppies krijgen pas na zes maand hun definitieve vachtkleuren.  Het meest typische kenmerk van deze hond is zijn gezichtsmasker, wat duidelijk tot uiting moet komen en liefst het ganse gezicht beslaan.   Hoofd: middelmatig grote schedel, puntige snuit; ovale ogen, alle kleuren toegestaan; grote, driehoekige, staande oren ( prikoor ). Staart: met pluim, die in een losse krul opzij tegen het lichaam hangt, of hoog aangezet.
AARD : het is een nieuwsgierige, actieve, snelle en gehoorzame hond.  Zijn trouw en opmerkzaamheid maken van hem een uitstekende waakhond.  Hij is lief voor zijn huisgenoten, maar afstandelijk tegenover vreemden en in vreemde situaties.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009