header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Mahratta
Greyhound

 

klein wild jager - zichthond - goede waakhond - heeft veel beweging nodig

 
LAND VAN HERKOMST : India

GESCHIEDENIS
Het nageslacht van de Mahratta hult zich in een wolk van onzekerheid. Of de Mahratta afstamt van de Saluki of zijn oorsprong vindt in een andere hond uit India blijf een essentiŽle vraag. De kleine afmetingen van de Mahratta in vergelijking met de Rampur of welke andere hond uit India dan ook, is een indicatie dat het ras afstamt van de Saluki of een zuiver ras van de oudheid is. Met Buitengewone snelheden en geconcentreerde kracht wordt de Mahratta in zijn provincie met succes ingezet bij de jacht op klein tot middelgroot wild.
IDEALE RASKENMERKEN
Dit zeldzame ras, onbekend buiten zijn provincie Mahratta, wordt het best beschreven als een hond die op een gladharige Saluki lijkt, omdat hij het beeld geeft van blijvende snelheid gekoppeld aan actieve kracht. Met een schofthoogte van maar 53 cm is de Mahratta echter iets kleiner dan de Saluki. De Mahratta is een compacte zichthond, goed gespierd, met een diepe borst en een sterke rug. De kleuren zijn doorgaans donkerblauw en bruin. De vacht is kort en goed beschermd tegen de weerelementen van India.
AARD
De Mahratta bezit instinctief moed en mogelijkheden voor de jacht. Hij maakt nuttig gebruik van deze kenmerken, in samenhang met zijn excellente gezichtsvermogen, snelle voeten en een goed spierenstelsel. De Mahratta wordt bijna alleen voor de jacht gebruikt. Het leven in India maakt het houden van een huisdier puur en alleen voor de aardigheid moeilijk. Maar als het dier 'de kans krijgt', is deze werkhond een trouw gezelschapsdier.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009