header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

 

ideale gezelschapshond - klein wild jager - waterliefhebber - retriever - bestand tegen alle weerstypen

 

LAND VAN HERKOMST : Canada

GESCHIEDENIS
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever ( of kortweg de 'Toller', zoals hij vaak wordt genoemd ) behoort tot de rassengroep van de Opjagende en Apporterende Vogelhonden en Waterhonden ( groep acht van de FCI-lijst ).  Het ras dankt zijn naam enerzijds aan de eilanden Nova Scotia ( langs de Oostkust van Canada ) en anderzijds aan de taak waarvoor het ras gefokt werd, het "tollen" wat "eend lokken" betekent. De Toller werd dus gefokt als metgezel voor de Canadese wildwaterjagers. Het ras heeft een heel bijzondere manier van jagen, die veel lijkt op de manier waarop vossen eenden lokken. De hond moet de eend binnen het bereik van de jager lokken. Daarnaast moet de Toller de geschoten eenden ook apporteren uit het ( veelal ijskoude ) water. De Toller is een plezierige hond met uitstekende werkeigenschappen, die zeker niet verloren mogen gaan.  Deze Nova Scotia is een goed bespierde, middelgrote krachtige en compacte hond, met matig tot zware botten.

IDEALE RASKENMERKEN
Het lichaam is goed in balans en zeer goed gespierd. De borst is diep. Rechte en sterke rug. De benen zijn middelmatig lang met middelzware tot zware botten. Kleur : elke nuance rood of oranje, eventueel met witte markering op borst, staartpunt en voeten. Soms ook een bles op het hoofd. Hoofd en schedel : krachtig hoofd. De ogen zijn donker van kleur en hebben een intelligente uitdrukking. Overigens ziet de hond er soms wat triest uit, hetgeen direct verandert wanneer de hond in actie komt. Dan straalt de hond één en al alertheid uit. De oren zijn v-vormig en hangen langs het hoofd. Schaargebit. Staart: lang en goed bevederd. Tijdens activiteit is de staart steeds in beweging. Voeten : rond met stevige voetzolen. De vacht : middelmatige lengte. De dubbele vacht is bestand tegen weersinvloeden. De staart is goed bevederd. Op het hoofd en voorkant van de benen korter. Schofthoogte : voor reuen 45 tot 54 cm en voor teven 42 tot 51 cm. Het gewicht gaat van 17 tot 23 kg.
AARD : hij is intelligent, trouw, energiek en alert.  Het is een veelzijdig werker, maar kan ook eigenzinnig zijn. De hond maakt met zijn charmes dezelfde indruk op het wild waarop hij jaagt, als op zijn eigenaar. Hij houdt van het gezelschap van zijn baas. Zijn uitdrukking kan soms somber overkomen, maar eenmaal op jacht is hij de vrolijke jager.
ACTIVITEIT :
deze Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft veel beweging nodig en voelt zich pas echt in zijn element als hij mag werken.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009