header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Ogar Polski

 

groot wild jager - eenvoudig vachtonderhoud - zeldzaam ras - speurhond

 


LAND VAN HERKOMST : Polen

GESCHIEDENIS
De Ogar Polski ( of Poolse Hound, Poolse Brak ) behoort tot de rasgroep van de Lopende Honden en heeft reeds een lang, maar ongekend verleden.  Deze Poolse Hound zou verwant kunnen zijn aan de Speurhonden uit de buurlanden Duitsland en Oostenrijk, hoewel dit helemaal niet zeker is.  Zijn bewegingen tijdens het werk zijn langzaam maar weloverwogen.  Het is een volhardende achtervolger. Hij jaagt op verschillende soorten wild en doet dat op de meest verraderlijke terreinen.  Zijn aangeboren gave om wild op te sporen en zijn richtingsgevoel zijn bewonderenswaardig.  De Ogar Polski is een indrukwekkende Hound.  Hij is krachtig gebouwd, massief en zwaar, hoewel hij lichter is dan de gerimpelde St. Hubertus. Buiten Polen zijn er geen exemplaren van deze hond bekend en in Polen zelf is hij na de tweede wereldoorlog nogal zeldzaam geworden.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd : vrij zwaar, elegant gevormd.  Schedel net zo lang als de neusbrug. Duidelijke stop. Goed ontwikkelde wenkbrauwbogen. Sterk gerimpeld voorhoofd. Lange stompe snuit. Sterke kaken. Dikke, hangende lippen. Grote, brede neus.  De ogen zijn schuin geplaatst en donkerbruin. Oren : laag aangezet, vrij lang, vrij hangend en licht gekruld aan het einde. Het lichaam is zwaar. Een sterke, gespierde hals met gevouwen keelhuid. Brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Brede buik. Vlakke flank. Lange, brede en gespierde rug. Brede, vlakke croupe. Ledematen : goed gespierde benen met stevige botten. Voeten hebben zeer gesloten tenen met sterke nagels. De staart is vrij laag aangezet, lang, lager hangend dan het spronggewricht en iets schommelend. De vacht is middellang en dik. Iets langer op de rug, de achterkant van de achterbenen en de onderkant van de staart. Dikke ondervacht. Kleur : geelbruin en zwart. Hoofd, oren, benen, borst en dijen tan. Lichaam zwart of donkergrijs, met een zwarte mantel. Witte aftekening op de borst, buik, onderbenen en staareinde toegestaan. De schofthoogte voor reuen en teven gaat van 56 tot 66 cm.  Het gewicht : reuen 25 tot 32 kg en teven 20 tot 26 kg.
AARD : deze vasthoudende hond heeft een groot uithoudingsvermogen. De Ogar Polski is niet uitermate snel, maar hij heeft een uitstekende reukzin en een klinkende stem. Hij kan op allerlei soorten terrein werken in alle weersomstandigheden. Hij is een aanhankelijk en aangenaam gezelschap.
ACTIVITEIT : ondanks zijn enthousiasme in het veld, krijgt de Ogar toch best wat extra beweging om zwaarlijvigheid en luiheid te voorkomen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009