header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Old English Mastiff

 

eenvoudig vachtonderhoud - veel beweging nodig - kuddedrijver - goede waakhond

 LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
De Old English Mastiff is één van de oudste hondenrassen van de wereld.  Deze honden  zwierven al een paar millennia voor Christus door Europa en Azië.  Deze honden werden ingezet bij de jacht op wilde paarden en leeuwen, en bij de bescherming van de huizen van de Babyloniërs.  De Assyriërs begroeven terracotta beelden van de honden om de geesten van de honden aan te roepen om het kwaad in hun huizen te verdrijven.  De Romeinen vonden de Mastiff in Engeland toen zij er voor het eerst kwamen.  Hoe die honden in Engeland terecht kwamen blijft een vraagteken.  De Romeinen namen echter de honden terug mee naar Rome, waar ze in arena's vochten.  Mastiffs vochten ook samen met Engelse soldaten in de beroemde slag van Agincourt in 1415. Eén van deze Mastiffs verdedigde zijn gewonde meester urenlang zo hardnekkig, dat soldaten uit het bevriende kamp hond en baas van het bloedige slagveld konden redden. Uit Assyrië, het Oude Egypte en het Oude China zijn afbeeldingen van Mastiffachtige honden bekend en Julius Caesar roemde ze in 55 voor Christus. Later jaagden deze honden in meutes van adellijke lieden en beschermden hun huis en haard tegen wolven en andere bedreigingen. In het midden van de 19de eeuw raakte het ras bijna uitgestorven, maar door toedoen van enkele kynologen werd het ras gemaakt tot een vriendelijke en goedmoedige gezelschapshond.  Hoewel ze een achtergrond als jacht- en vechthond hebben, zijn Mastiffs tegenwoordig vrij meegaande gezelschapshonden. Ze moeten uiteraard goed worden gesocialiseerd.

IDEALE RASKENMERKEN

Maat: reuen en teven: grootte zeer gewenst, mits gecombineerd met kwaliteit. De grootte moet minstens 70 à 76 cm zijn en het gewicht 80 tot 86 kg.  Uiterlijk: gespierd, evenwichtig lichaam; krachtig, uitgrijpend gangwerk. Vacht : kort, dicht en aanliggend.  Kleur : abrikoos-wildkleurig, zilver-wildkleurig, donker wildkleurig gestroomd; zwarte snuit, oren en neus. De Mastiff heeft altijd een zwart masker.  Hoofd: brede, vlakke schedel met korte, brede snuit; kleine, wijd geplaatste, donkerbruine ogen; kleine, dunne hangoren. Staart: reikt tot de hakken, puntig toelopend, in rust omlaag gedragen.
AARD : deze hond heeft veel beweging nodig en ook heel veel ruimte ( en ook een heleboel voedsel, maar dat hadden jullie al geraden ).  Mastiffs zijn niet zo dol op tentoonstellingen, hoewel er toch heel wat exemplaren op een tentoonstelling verschijnen.  Ze zouden veel liever met een nobele houding over een landgoed waken.  Deze hond is moedig, intelligent, goedaardig, trouw en rustig.  Hij heeft een bepaalde 'waardige' uitstraling.
ACTIVITEIT : de Mastiff heeft geregelde lichaamsbeweging nodig. Door het formaat van de hond kunnen problemen met de gewrichten ontstaan. Controleer de hond geregeld en let op het gewicht. Een gouden regel : massa is niet hetzelfde als vet !
BIJZONDERHEDEN : de Mastiff is niet alleen een hond op zich, het is ook de verzamelnaam voor een groep van honden die afstammen van een hond uit de oudheid : het Molossus type.  De Mastiff groep bevat de grootste en zwaarste rashonden, hoewel er ook een aantal van middelmatige grootte zijn.  Tot deze groep behoren onder andere
de Rottweiler, de Boxers, de Bulldog, de Dobermann Pinscher en de St. Bernard.  Elk van deze hondenrassen heeft een eigen persoonlijkheid.  Sommigen zijn echt zachtaardige giganten, terwijl andere humeurig en onverbeterlijk zijn.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009