header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Plott Hound

 

ideale gezelschapshond - groot wild jager - veel beweging nodig - speurhond

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS
De Plott Hound is ook in zijn land van herkomst niet erg bekend. Zijn voorouders waren een soort brakken die bij de jacht op wilde zwijnen werden gebruikt. Jonathan Plott uit Duitsland nam ze mee naar de Verenigde Staten toen hij in 1850 emigreerde. Doordat de familie Plott met deze hond bleef werken, werd hun familienaam een deel van de rasnaam van deze brak. Ook nu nog worden Plott Hounds door deze familie gefokt en als jachthond gebruikt. Het oorspronkelijke geslacht werd gevormd door een mengeling van Bloedhonden en Curs. Voor gezelschapshond hebben ze teveel bewegingsdrang en jachtpassie. Ze worden vaak bij de Coonhounds ingedeeld, omdat ze behalve op grofwild ook bij de jacht op de wasbeer worden gebruikt.

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte : reuen en teven van 51 tot 61 cm, met een gewicht van 20 tot 25 kg.  Uiterlijk: gespierd, stevig, lichaam; krachtig, soepel gangwerk. Vacht : kort, gladaanliggend, glanzend.  Kleur : meestal gestroomd, maar ook 'saddled brindle' ( black and tan gestroomd ) en 'smoke blue' ( rookkleurig blauw ) worden aanvaard. Velen hebben een zwart zadel.  Hoofd : vlakke, brede schedel, met een lange, wigvormige snuit; donkere ogen; grote, vlakke, laag aangezette hangoren. Staart : lang en dik, loopt uit in een punt, licht gebogen gedragen.
AARD : door zijn achtergrond is het ras een fijne metgezel.  Zuidelijke eigenaren beweren dat zij snel leren, vlug achtervolgen en zich snel aan iemand binden.  Tijdens de jacht merkt men echter niets van hun innemende aard.  De moed en het doorzettingsvermogen die zij tonen wanneer zij kat en muis spelen met een 200 kilo zware beer of een woedend wild zwijn, zijn bewonderenswaardig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009