header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Pointer

 

ideale gezelschapshond - jachthond - eenvoudig vachtonderhoud - staande hond - heeft veel beweging nodig

 LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
Het jaar is 1798 en je loopt in een dichtbegroeid bos. Je zoekt naar een smakelijke maaltijd en je enige kameraad is je hond. Welk ras zou je naast je willen hebben ?  De Pointer zou geen slechte keuze zijn.  Al in de 17de eeuw spoorden deze honden hazen op en wezen ze aan door een voorbeen op te tillen en met hun neus in de richting van het wild te wijzen. Pointers zijn waarschijnlijk ontstaan uit Spaanse en Portugese Staande Honden, met invloeden van de Foxhound, de Greyhound en de Bloedhond. Het ras was al bekend in Frankrijk en ItaliŽ voordat het in Engeland arriveerde.  Het ras was toen ook al verfijnd tot een lichtere en elegantere hond dan zijn voorouder, de Spaanse Pointer.  Pointers zijn groot, gespierd, snel en moedig en hebben een korte, glad aanliggende vacht. Een onbedwingbaar verlangen om te jagen gecombineerd met een exceptionele neus, goede afmetingen en snelheid maken van hem een betrouwbare jachthond.

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte : reuen 63,5 tot 68,5 cm, teven 61 tot 66 cm. Uiterlijk : krachtig, behendig lichaam; energiek, soepel gangwerk. Vacht : kort, fijn, hard, glanzend.  Kleur : zwart-wit, geel-wit, oranje-wit, leverkleurig-wit, effen, driekleurig. Hoofd : niet te brede schedel met vierkante snuit; grote, donkere hazelnootkleurige tot bruine ogen; middellange, hoog aangezette, dicht tegen het hoofd hangende oren. Staart: middellang, dun toelopend, op een lijn met de rug gedragen.
VACHT :  kort golvend haar met bevedering; m.a.w. de dekharen op de rug zijn zijdeachtig. Er komen praktisch geen wolharen voor. In de ruiperiode komen ze los te zitten : blokverharing. Naar de borst en de achterzijde van de poten toe, overgroeien de wolharen de dekharen en vormen de bevedering : mozaÔekverharing.  VERHARING : blokverharing.  DAGELIJKSE BEHANDELING : met varkensharen borstel, rubberen handschoen en fijne kam.  GROTE BEHANDELING : in de rui, meerdere keren bewerken met rubberen handschoen, waardoor alle losse haren verwijderd worden. Niet wassen, of toch zo weinig mogelijk. Wel met een vochtige zeem over de vacht gaan.  VOOR- EN NADELEN VAN DE VACHT : zeer eenvoudig onderhoud. Geen klittenvorming. Wel zijn de losse haren moeilijk van kledij en tapijten te verwijderen.
AARD : Pointers zijn beroemd om hun evenwichtige en vriendelijke aard.  Het gedrag van het ras is duidelijk aristocratisch.  Eigenaren lopen net als hun hond met hun neus in de wind, om aan te geven dat deze hond qua intelligentie en africhtingsmogelijkheden voor niemand onder doet.  Hij is aanhankelijk, gehoorzaam, zacht van karakter en lief voor kinderen.
ACTIVITEIT : deze hond eist heel wat lichaamsbeweging.
OPVOEDING : de Pointer is een redelijk snelle leerling, aangezien de hond intelligent genoeg is om snel te begrijpen wat u bedoelt.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009