header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Perro de Presa Canario

 

eenvoudig vachtonderhoud - heeft veel beweging nodig - goede afschrikker - agressief karakter

 


LAND VAN HERKOMST : Tenerife en de Canarische Eilanden

GESCHIEDENIS
De Presa Canario, officieel de Perro de Presa Canario ( of Canary Dog, Kanariehond ), is één van die laatste telgen uit een geslacht van oeroude vechthonden. Vroeger leefden er in allerlei Europese landstreken regionale varianten, zeker in Spanje. Deze honden stamden onder andere af van oude Romeinse oorlogshonden en Middeleeuwse woeste jachthonden. Op de Canarische eilanden ontstond zo een plaatselijke vecht- en veedrijvershond, de Bardino Majoreros ( ondertussen uitgestorven ). In de 19de eeuw heeft hij invloeden ondergaan van de uit Engeland ingevoerde Engelse Mastiff. In de loop van vorige eeuw stierf hij bijna uit, toen in 1960 het hondenvechten niet meer legaal was. Echte liefhebbers wisten de Presa Canario echter te behouden en het ras lijkt er nu weer goed voor te staan. Dr. Carl Semencic is verantwoordelijk voor de groeiende Amerikaanse populariteit van het ras.  In onze contreien is dit ras een zeldzaamheid. 

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte: reuen 61 tot 66 cm, teven 57 tot 62 cm, met een gewicht van 45 tot 57 kg voor de reu en 40 tot 50 kg voor de teef.  Uiterlijk: vierkant, harmonieus, zeer gespierd lichaam; krachtig gangwerk. Vacht : ruw, kort en dik, zonder ondervacht. Kleur: alle schakeringen gestroomd, van warme donkere kleuren tot grijs of licht bruin of blond. Schakeringen fawn tot zandkleuren. Altijd een donker masker dat meestal uitloopt tot rond de ogen. Maximaal 40% wit toegestaan. Hoofd: vlakke schedel met lange, vierkante snuit; donkere, ovale, wijd geplaatste, hazelnootkleurige tot donkerbruine ogen; zeer hoog- en wijdgeplaatste, middelgrote, gevouwen oren. Staart: middellang, dik, loopt uit in een punt, hoog aangezet en iets gebogen.
AARD : de Canary Dog heeft een dominante baas en een aandachtige menselijke familie nodig.  Elk lid van het gezin moet zich op zijn gemak voelen bij de hond.  Kanariehonden zijn voortreffelijke waakhonden; alleen hun uiterlijk is al afschrikwekkend.  Inbrekers zullen duidelijk in het nadeel zijn wanneer zij een dergelijke hond aantreffen.  Hij is wel gehoorzaam, betrouwbaar en heeft een gelijkmatig temperament, maar hij is helemaal niet vriendelijk tegen vreemden.
ACTIVITEIT : de Perro de Presa Canario heeft veel beweging nodig.  Deze hond kan niet zonder werk en moet vanwege zijn felle en harde karakter bijzonder goed worden gesocialiseerd, anders zijn problemen niet te vermijden. Een degelijke en consequente opvoeding is dan ook een noodzaak.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009