header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Rafeiro do Alentejo

 

kuddedrijver - heeft veel beweging nodig - bestand tegen alle weerstypen - goede waakhond

 

LAND VAN HERKOMST : Portugal

GESCHIEDENIS
Deze ( Cao ) Rafeiro do Alentejo ( of Portugese Waakhond, Bouvier van Alentejo ) behoort tot de rassengroep van het Molosser Bergtype en komt oorspronkelijk uit het zuiden van Portugal.  Hij is waarschijnlijk het resultaat van kruisingen tussen Spaanse Mastiffs ( te zien aan zijn afmetingen ) en reeds bestaande kuddebewakers.  Deze licht ontvlambare combinatie  produceerde een werkelijk effectieve bewaker met natuurlijke affiniteit voor de kudde en het vee.  Hij wordt zelden gebruikt als huisdier, maar wordt in Portugal zeer gewaardeerd als bewaker van boerderijen en drijver van het vee.  Ook in Amerika wordt hij tegenwoordig gebruikt als kuddebewaker.  Daarnaast is hij gezelschapshond en een goede waak- en verdedigingshond.  De Rafeiro is een stevige hond met een korte nek, een dikke borst, goed ontwikkelde ledematen en een ijzersterke rug.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd : een beerachtig hoofd. Brede gewelfde schedel met een zeer lichte stop. Gewelfde neusrug. Krachtige kaken. Ovale neus. Fijne lippen.  Ogen : klein, ovaal en donker met donkere oogleden. De oren zijn klein, gevouwen, afhangend en driehoekig. Het lichaam is stevig en lang. Korte, sterke hals. Brede, diepe borstkas. Rechte rug. Brede lendenen. Brede, licht afhellende croupe. Stevige ledematen met stevige voeten. Gesloten, lange tenen. De staart is lang, dik en gebogen. In rust reikt hij tot aan het spronggewricht. Wanneer de hond in actie is kan hij opkrullen. De vacht : kort of liefst halflang, glad, dik en dicht.  Kleur : zwart, wolfsgrauw, fauve of geel. Deze kleuren met wit ofwel wit met deze kleuren, gevlekt, gestreept of gestroomd. De schofthoogte bedraagt voor reuen 66 tot 74 cm en voor teven 64 tot 70 cm.  Het gewicht : reuen van 40 tot 50 kg en teven van 35 tot 45 kg.
AARD : deze hond heeft het nog steeds moeilijk om zich aan te passen aan het leven van de mens.  Hij vindt het veel leuker om in het veld zijn werk te doen, om een kudde of een landgoed te bewaken.  Hij is snel en vastberaden en hij vertrouwt helemaal op zijn instincten.  Het is een krachtige, moedige en sobere hond.  Mits een goede opvoeding is de Rafeiro vriendelijk en trouw aan zijn baas.  Hij blijft echter agressief tegenover roofdieren en vreemden.
ACTIVITEIT : dit ras is niet geschikt voor een stadsleven, want hij heeft vrijdom, ruimte en lichaamsbeweging nodig.
OPVOEDING :
deze hond heeft een zeer consequente opvoeding nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009