header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Rampur Hond

 

klein en groot wild jager - zichthond - heeft veel beweging nodig - goede afschrikker

 
LAND VAN HERKOMST : India

GESCHIEDENIS
De vraag bij deze hond is : stamt de Rampur Hond of Rampur Greyhound af van de Afghaanse Windhond of van de Sloughi ? Door zijn gladde vacht lijkt het erop dat hij van laatstgenoemde ras afstamt, maar de Rampur is veel groter en sterker dan de Sloughi. Hij kan natuurlijk ontstaan zijn uit een kruising met een English Greyhound. Dat zou de toegevoegde waarde verklaren, maar de bewijzen daarvoor zijn te zwak om dit met zekerheid te verklaren. Het is geloofwaardiger dat de Rampur Hond zijn oorsprong vindt in de Indische provincie Rampur. Hij wordt zelden buiten zijn geboorteland gezien, maar is een jager die de achting van de liefhebbers van de jacht meer dan waard is.

IDEALE RASKENMERKEN
Wat onmiddellijk opvalt bij de Rampur is zijn hoofd, met de duidelijke stop en de licht gekleurde ogen die sterk afsteken bij de muisgrijze vacht. Hij heeft een diepe borst en een sterke rug. Zijn lichaam is erg gespierd, wat ervoor zorgt dat de hond snelheden kan halen over afstanden die geen andere hond kan overbruggen. Hij heeft sterke botten en is gebouwd voor bestraffing tijdens de jacht. De schofthoogte bedraagt 65 tot 71 cm met een gewicht van zo'n 22,5 tot 30 kg.
AARD
De Rampur Hond heeft een jagersinstinct. Hij benut het volledig met zijn buitengewone gezichtsvermogen, goede snelheid en een krachtig lichaam. De Rampur wordt voor de jacht gefokt en wordt zelden enkel als huisdier gehouden, maar het kunnen toch goede gezelschapshonden zijn.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009