header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Rat TerriŽr

 

ideale gezelschapshond - heeft veel beweging nodig - ratterriŽr - klein wild jager

 

LAND VAN HERKOMST : Amerika
Varianten : Standaard - Middenslag - Toy

GESCHIEDENIS
De Rat TerriŽr heeft dezelfde voorouders als de Manchester TerriŽr. Deze TerriŽrs ontstonden in 1820 in Engeland, als resultaat van kruisingen tussen de Gladharige Fox TerriŽr en de Manchester TerriŽr. Het zijn specialisten in het doden van ratten. Ooit werden ze 'feists' genoemd, vanwege hun 'feisty' of opvliegende temperament. De Rat TerriŽr dankt echter zijn huidige naam aan de Amerikaanse president Roosevelt.  In de Verenigde Staten ondergingen ze verdere invloeden van de Whippet, het Italiaans Windhondje en de Beagle. Vroeger werden ze niet alleen tegen ratten ingezet, maar ook in onderlinge gevechten. In 'rattenpits', een soort vechtarena's achter kroegen, werden ze op honderden ratten losgelaten en werd er gewed op de aantallen die ze binnen de kortste keren konden doodbijten. Men zegt dat ťťn Rat TerriŽr ooit in de tijd van zeven uur mťťr dan 2.500 ratten heeft vernietigd.  Het is dus een zeer vlijtige boerenknecht, want in een mum van tijd doodt hij al het ongedierte in de stal of boerderij. Tegenwoordig zijn ze gezelschapshond. Ze zijn zťťr zeldzaam. Deze gladharige en uitbundige TerriŽr komt voor in drie verschillende afmetingen. De Rat TerriŽr komt voor in drie grootten : de Standaard Rat TerriŽr, de Middenslag Rat TerriŽr en de Toy Rat TerriŽr.

IDEALE RASKENMERKEN

Schofhoogte : de standaard Rat TerriŽr is 35,5 tot 58,5 cm groot en weegt 5,5 tot 26 kg.  De middenslag Rat TerriŽr meet tussen de 20 en de 35,5 cm en weegt 3 tot 3,5 kg.  Tenslotte de kleine slag of de Toy Rat TerriŽr is 20 cm groot en weegt 2 tot 3 kg.  Uiterlijk : compact, vlezeig, stevig lichaam; lenig, vrij gangwerk. Vacht : kort, dik, gladaanliggend, glanzend.  Kleur : deze honden zijn gevlekt en zijn rood/wit, effen rood, zwart/tan, blauw/wit, en rood gestroomd van kleur.  Hoofd : klein hoofd, licht gewelfde schedel met enigszins spitse snuit; donkere, ronde ogen; v-vormige oren, die mogen staan, tippen of hangen. Staart : hoog gedragen, van nature kort, of ingekort tussen de tweede en derde wervel.
AARD : de Rat TerriŽr is een geharde en inventieve hond.  De Standaard Rat TerriŽr wordt gebruikt als jachthond en als TerriŽr.  De kleinste versie werd verkregen uit een kruising tussen een Gladharige Fox TerriŽr en een Chihuahua.  Dit zijn prachtige robuuste huisdieren, die met de juiste bescherming veel tijd buitenshuis kunnen doorbrengen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009