header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Segugio Italiano

 

ideale gezelschapshond - veel beweging - bestand tegen alle weerstypen - speurhond -
de ruwharige behoeft speciale vachtverzorging 

 LAND VAN HERKOMST : ItaliŽ
Varianten : Gladharig en Ruwharig

GESCHIEDENIS
De Segugio Italiano ( of Italiaanse Brak, Italiaanse Loophond ) behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende honden en is een zeer oud ras.  Men gelooft dat deze hond van kruisingen tussen de oude Keltische en Fenicische honden afstamt.  Velen geloven dat het huidige ras een goede weerspiegeling is van de eerste voorouders.  De Segugio verkreeg een benijdenswaardige populariteit door de Italiaanse Renaissance, die de oude ideeŽn over de waarden en normen van schoonheid nieuw leven inblies.  De honden worden nog steeds gebruikt voor een grote verscheidenheid aan wild, over uiteenlopende terreinen.  Er bestaan twee afzonderlijk erkende rassen onder de Italiaanse Brakken : de Segugio Italiano a Pelo Forte ( de ruwharige variant - zie onderste afbeelding) en de Segugo Italiano a Pelo Raso ( de kortharige variant - zie bovenste afbeelding ).  Zij verschillen in vachttype en dat geeft hen een apart uitzicht, zodat ze uiterlijk niet echt op elkaar lijken. Deze robuuste, stoutmoedige, snelle, levendige en enthousiaste hond met een voortreffelijke neus jaagt alleen of in meutes. Hij is uitstekend aangepast aan het ruigste terrein en jaagt op haas, vos en wild zwijn. Hij heeft een diepe, harmonieuze stem. De Segugio is een vrij grote hond, maar hij bezit wel de verfijning die men gewoonlijk bij zo'n oud en edel ras verwacht.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd is lang, met een lichtgewelfde schedel. Stop niet erg uitgesproken. Grote neusspiegel. Lange, gewelfde neusbrug. De ogen zijn groot en donker okerkleurig. Oren : driehoekig, plat, hangend en puntig aan de uiteinden. Het lichaam is vierkant gebouwd.  Zeer stevige hals, zonder keelhuid. Middelbrede borstkas. Goed ontwikkelde lendenen. Buiklijn niet opgetrokken. Rechte gespierde rug. Vlakke, goed gespierde croupe. Ledematen : ovale voeten met gesloten, gewelfde tenen en zwarte nagels. Lange, stevige benen. De staart : hoog aangezet en sabelvormig hangend. In actie niet hoger dan de rug gedragen. De vacht : ruwharige variŽteit : middellang ( minder dan 5 cm ), ruw, behalve op hoofd, benen en staart. De Pelo Forte heeft een ruwe ongekamde vacht met zware wenkbrauwen.  Dit heeft ertoe geleid dat sommigen in hem het evenbeeld van de mythologische 'zwarte hellehond' zien. Kortharige variŽteit : heeft glad haar. De gladde vacht van de Pelo Raso accentueert zijn gespierde lichaam. Kleur : ťťnkleurig geelbruin, van donker grijzig roodachtig bruin tot licht geelbruin en black and tan. Er kunnen ook witte aftekeningen op de snuit, schedel, hals, onderbenen en staartpunt voorkomen, en witte vlekken op de borst. De schofthoogte voor reuen gaat van 52 tot 60 cm en voor teven van 50 tot 58 cm.  Het gewicht voor reuen 20 tot 28 kg en voor teven 18 tot 26 kg.
AARD :
Hoewel de Segugio Italiano onafhankelijk en nogal introvert is, kan hij een goede gezelschapshond zijn. Hij heeft een hartelijke en zachte aard, ook omdat hij reeds vele jaren bij de mens heeft doorgebracht. De Segugio wordt aanbevolen als gezelschap voor hen die een volgzame hond zoeken, die iets Italiaans en iets uit de oudheid in zich heeft. Hij is en blijft echter nog steeds een goede jager.
ACTIVITEIT :
de Segugio heeft veel ruimte en lichaamsbeweging nodig.
OPVOEDING :
deze hond heeft een consequente opvoeding nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009