header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Sloughi

 

zichthond - ideale gezelschapshond - jachthond - groot wild jager - eenvoudig vachtonderhoud

 


LAND VAN HERKOMST : ArabiŽ

GESCHIEDENIS
Deze Arabische ster maakte zijn Europees debuut in 1890, toen het ras onder het toeziend oog van de artiest August Legras in Nederland binnenkwam.  De Sloughi ( of Arabische Greyhound, Slougui, Marrokaanse Windhond ) maakte zo'n indruk dat hij nooit meer uit de harten en huizen van de Europese hondenliefhebbers is weg geweest.  Ondertussen heeft hij zijn gratie en schoonheid over de ganse wereld verspreid.  De Sloughi is een oud Arabisch ras, dat zich bewees in de jacht op hazen en gazellen, waarbij hij hoofdzakelijk op zicht jaagt.  De Arabieren geloven dat de hond een wilde gazelle kan doden wanneer hij twee jaar oud is, en een wild varken wanneer hij drie jaar is.  Deze hond wordt beschouwd als de meest onvervalste nakomeling van de Egyptische Windhonden uit de oudheid. Hij onderscheidt zich van de andere windhondenrassen door o.a. de vorm van zijn schedel.  De Sloughi valt onder de groep van de Windhonden, waarin we o.a. ook de Saluki, de Afghaanse Windhond, de Barzoi en de Greyhound terugvinden.

IDEALE RASKENMERKEN
De Sloughi is een statige en sierlijke hond. Het lichaam is matig lang met lange, niet te brede noch te diepe borst. Ribben zijn goed gewelfd. De rug is recht en sterk. De benen zijn lang en droog. De hals is middelmatig lang en droog.  Kleur : zandkleur of rossig met of zonder zwart masker. Ook vaalwit, gestroomd, zwart met roestbruine aftekeningen aan het hoofd, voeten en soms op de borst. Hoofd en schedel : naar verhouding groot hoofd, doch niet te zwaar. De schedel is vrij breed en vlak. Het achterhoofd is duidelijk afgerond. Nauwelijks zichtbare wenkbrauwen en stop. Lange en afsmallende snuit met grote neusspiegel en wijde neusgaten. Grote, donkere ogen, diepliggend en enigszins schuin geplaatst. De oren zijn niet te groot, driekantig en ter hoogte van de ogen aangezet. De oren worden dicht tegen het hoofd gedragen. Schaargebit. Staart : lang, reikend tot de sprong en aan het einde goed opgebogen. Voeten : langwerpig ovaal. Beharing : kort, glad, dicht en fijn. Schofthoogte : reu en teef 61 tot 72 cm met een gewicht van 20 tot 27 kg.
AARD : deze aristocraat van den hondenwereld houdt alleen van het beste in het leven.  Het ras eist een nauwkeurige verzorging en eet alleen het allerfijnste schapenvlees. Dit mooie en waardige ras is een goede gezelschapshond, ondanks zijn ietwat afstandelijke houding.  Hij is aanhankelijk voor eigen mensen, maar onverschillig tegenover vreemden.  Het is een rustig en waaks dier, dat lief is voor kinderen.
ACTIVITEIT : deze hond heeft vanzelfsprekend veel lichaamsbeweging nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009