header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Slovensky Kopov

 

groot wild jager - geschikt voor geleidehond - bestand tegen alle weerstypen - speurhond - goede waakhond

 


LAND VAN HERKOMST : Slowakije

GESCHIEDENIS
De Slovensky Kopov ( of Slowaakse Hound, Black Forest Hound ) behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende Honden en is de oudste en enige inheemse speurhond van Slowakije.  Deze Slowaak wordt tegenwoordig trouwens nog steeds gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen.  Hij is een speurhond 'par excellence'. Zijn gelijkenis met de Poolse Hound maakt het aannemelijk dat er een verband met dit ras bestaat.  Andere bronnen speculeren dat de Balkan Hound en de Transsylvanische Hound gekruist werden met de Czesky Fousek of vergelijkbare jachthonden, en dat op deze manier deze populaire Hound ontstond.  De Slovensky Kopov is een draadharige hond, die er in feite 'glad' uitziet. Deze onverschrokken en zeer moedige hond kan urenlang een spoor volgen. Hij heeft een voortreffelijke neus, een groot doorzettingsvermogen en een zeer goed gevoel voor richting.
 
IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd : licht gewelfde schedel. Duidelijke wenkbrauwogen en voorhoofdsgroef. Lange en rechte neusbrug. Strakke lippen. De ogen zijn amandelvormig en donker.  Oogleden met zwarte randen. Oren : middellang, aan het einde afgerond en plat tegen het hoofd liggend. Lichaam : langer dan hoog. Korte gespierde hals zonder keelhuid. Brede, diepe borstkas. Gewelfde ribben. Vrij brede, stevige lendenen. Enigszins opgetrokken buiklijn. Rechte, middellange rug. Middelbrede en ronde croupe. Ledematen : gespierde benen met stevige botten. Ovale voeten met goed gewelfde tenen en zwarte nagels. De staart is laag aangezet en toelopend naar het einde. In rust hangend. in actie sabelvormig gedragen. De vacht is 2 tot 5 cm lang, matig dik, vlakliggende en dicht. Langer op de rug, hals en staart. Dichte ondervacht. De vacht vraagt een regelmatige borstelbeurt. Kleur : zwart met bruine tot mahoniekleurige aftekeningen op de benen.  De schofthoogte voor reuen bedraagt 45 tot 50 cm en voor teven 40 tot 45 cm.  Het gewicht ligt tussen de 15 en de 20 kg.
AARD : hij is levendig, zeer onafhankelijk en vastberaden, en hij is een goede waakhond. Hoewel hij aanhankelijk is, is hij niet echt geschikt als gezelschapshond. Deze Slowaak is een gehoorzame en geļnspireerde jager.  Zijn onvervalste intelligentie maken van hem een veel gebruikt jager en populair metgezel. Hij begint nu zelfs zijn sporen te verdienen op hondenshows.
ACTIVITEIT :
de Kopov heeft ruimte en veel beweging nodig.
OPVOEDING :
deze hond heeft een consequente opvoeding nodig. Eigenaars raden aan het dier al op jonge leeftijd te trainen, zodat deze hond snel aan zijn doel went.  Dat doel kan jagen, waken, politiewerk of andere taken zijn.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009