header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Staffordshire Bull Terriėr

 

ideale gezelschapshond - stierenvechtersafkomst - ratterriėr - goede waakhond

 

LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
Hoewel Staffordshire Bull Terriėrs tegenwoordig de liefste gezelschapshonden kunnen zijn, werden ze oorspronkelijk gefokt voor de vechtsport. Veel Engelsen waren in het begin van de 19de eeuw dol op 'bull baiting', waarbij honden moesten vechten met vastgebonden stieren. Alleen behendige, snelle en erg moedige honden overleefden deze ( tussen haakjes ) sport.  Ook was deze Bull actief bij een andere geliefde 'sport' van de Engelse werkende klasse : de wedstrijden in het vangen en vernietigen van ratten.  Vooral kruisingen tussen Bulldogs en Terriėrs bleken fel en handig genoeg. Toen deze 'vechtsporten' in 1835 gelukkig werden verboden, werd de Staffordshire Bull Terriėr een gewaardeerde gezelschaps- en showhond. Zorgvuldige fokkerij heeft het temperament gestroomlijnd, hoewel 'Staffs' nog steeds hun mannetje kunnen staan !  Deze hond is kleiner dan zijn dichtste familielid, de Amerikaanse Staffordshire Terriėr.  Het is een nette, geraffineerde, gladharige hond met een enorm spierengestel en daarnaast nog een grote portie kracht en zelfvertrouwen. 

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte : reuen 35,5 tot 40,6 cm, teven iets kleiner dan reuen; dit alles in proportie met het gewicht van de hond.  Het normale gewicht bedraagt een 11 tot 17,5 kg. Uiterlijk : gespierd, compact lichaam; krachtig, stuwend gangwerk. Vacht : kort, glad aanliggend en dicht.  Kleur : rood, reekleurig, wit, zwart, brindle of blauw, met of zonder witte aftekeningen. Zwart met bruin of leverkleur is minder gewenst. Hoofd : korte, brede, diepe schedel met krachtige, dunner toelopende snuit met een zwarte neus; middelgrote, ronde, donkere ogen; de oren zijn half staand of een rozenoor, niet te groot van maat. Een geheel staand of hangend oor is verwerpelijk. Staart : middellang, puntig eindigend en recht.
AARD : hoewel hij de neiging heeft om met iedere andere hond te vechten, is hij de vriendelijkste mensenvriend die er bestaat.  Hij is ontzettend trouw en toegewijd, een kenmerk wat praktische alle Bull Terriėrs typeert.  Indien u hem goed opvoedt, is dit een vriendelijk, uitbundig, zelfs geestig huisdier, waar u jarenlang plezier zult aan hebben.  Deze hond is wel geschikt voor kinderen, maar toch opletten, want hij kan in bepaalde situaties onhandelbaar zijn. 
ACTIVITEIT : de Staffordshire Bull Terriėr is een actieve hond en is dol op wandelen en spelletjes.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009