header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Strellufstöver

 

goede afschrikker - stierenvechtersafkomst - ideale gezelschapshond - gemakkelijke vacht

 LAND VAN HERKOMST : Denemarken

GESCHIEDENIS

Om de gewenste kenmerken te verkrijgen kruiste de Deen Frands Christian Frandsen drie hounds met elkaar. Dit waren de Westfaalse Dachsbracke, de Smalandsstövare en de Berner Laufhund. In de twintiger jaren van de 20ste eeuw veroorzaakte het ras nogal wat tumult in Denemarken. Jagers riepen het ras uit tot een expert op het gebied van de jacht op vossen, hazen en herten. Het ras werd later gebruikt voor de realisatie van de Drever, die ironisch genoeg populairder is geworden dan de Strellufstöver.

IDEALE RASKENMERKEN

Deze hound staat laag bij de grond en heeft een dicht aanliggende vacht. Hij kan in iedere kleur voorkomen. De schofthoogte bedraagt zo'n 30 tot 38 cm. Het is een krachtige en gespierde hond, ondanks zijn kleine afmetingen. De borst is diep en het hoofd  is mooi gevormd. De staart is lan en hij heeft een efficiënte vacht, die voor alle weersomstandigheden geschikt is.
AARD
Het ras is populair bij zowel de jagers als de mensen die een gezelschapshond zoeken. Dit komt beslist door zijn vaste, volgzame aard en zijn consequentie en moed. Volgens eigenaars zijn deze honden nooit koppig of humeurig.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009