header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Taigan

 

klein en groot wild jager - zichthond - ideale gezelschapshond

 
LAND VAN HERKOMST : Kirgistan / Rusland

GESCHIEDENIS
Langs de Chinees-Russische grens strekt zich een steil en ruig landschap uit met hoogteverschillen tot 2.100 meter. Er was een sterke hond nodig met veel uithoudingsvermogen om in dat gebied te jagen op dassen, vossen, marmotten, boskatten, wolven en verschillende soorten gehoefd wild. De inwoners van het gebied fokten selectief een klassieke zichthond om een geschikte jager voor dit terrein te krijgen. In het land van herkomst was de Taigan (of Tajgan, Kirghiz Borzoi) jarenlang de zichthond van het gebied. Maar toen het wild in aantal afnam en ook de noodzaak om met de jacht het gezin van voedsel te voorzien, werd de Taigan ironisch gezien een ras dat langzaam een dier van het verleden werd.

IDEALE RASKENMERKEN
De gladheid, gratie, elegantie, de prachtige vacht, de moed, kracht, het uithoudingsvermogen en de lange geschiedenis van toegewijde dienstverlening aan de mens, zijn de kwaliteiten van de Taigan. Dit maakt hem het lot dat hem te wachten staat onwaardig, want het ras wordt met uitsterven bedreigd. De Taigan wordt gefokt om op hoge vlakten zijn werk te doen. Hij heeft een diepe borst, met genoeg ruimte voor een zeer goede longcapaciteit. Hij is licht gebouwd met een fijne botstructuur, sterke spieren, een slanke nek en een goed opgetrokken buik. Het hoofd is smal met een duidelijke stop. De gebruikelijke kleur van de ogen is hazelnootkleurig en ze stralen vastberadenheid uit. De warme vacht is dik en dubbel, zwaar bevederd op de staart, oren, dijen, schouders en voorbenen. De schofthoogte bedraagt 56 tot 71 cm.
AARD
In de Taigan zijn innerlijke kracht met uiterlijke schoonheid gemengd. De grote liefde om de jacht te leiden en de eeuwige trouw en aanhankelijkheid aan zijn baas, maken het beslist de moeite om dit ras in stand te houden.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009