header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Welsh Springer Spaniel

 

kuddebewaker van schapen - ideale gezelschapshond - jachthond - heeft veel beweging nodig - jager

 

LAND VAN HERKOMST : Wales

GESCHIEDENIS
Toen de mens eeuwen geleden met Spanielachtige honden ging jagen, waren de voorouders van de Welsh Springer Spaniel er waarschijnlijk al. De geschiedenis van dit ras is al zo oud als de begindagen van de jacht met netten en vogels ( havikken ), toen honden wild aanwezen en uit de dekking opstootten.  Reeds in 1570 werd het ras beschreven in het boek English Dogs van Dr. Caius en afgebeeld op schilderijen van Jan Steen. Welsh Springer Spaniels zijn talentvolle jachthonden en als ze voldoende beweging krijgen, ook aangename gezelschapshonden. Er bestaan vermoedens dat de Springer, de Welsh Sheepdog en de Corgi werden gekruist. In de 19de eeuw was de Welsh Springer bijna verdwenen. Gelukkig waren er in Zuid-Wales nog voldoende honden over om het ras in ere te herstellen. In Wales staat het ras ook bekend als 'Starter'. Voordat zij door de Kennel Club in 1902 werden erkend, werden zij getoond onder de naam 'Welsh Cockers'.  Het is een onvermoeibaar ras en uitstekend te gebruiken bij de jacht.  De Welsh is een harde werker en een trouwe kameraad.

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte : reuen ongeveer 48 cm, teven ongeveer 46 cm. Het gewicht gaat van 16 tot 20 kg.  Uiterlijk : compact, gespierd lichaam; krachtig, soepel gangwerk. Vacht : lang, sluik, zijdeachtig, met enige bevedering op oren, staart, borst, buik, achterkant voorbenen en bovenste deel van de achterbenen.  Kleur : alleen dieprood met wit. Hoofd : gewelfde schedel met middellange, vierkante snuit; ovale, middel- tot donkerbruine ogen; nogal kleine, laag aangezette hangoren. Staart : gecoupeerd of intact en mag nooit boven de ruglijn uitkomen.
AARD : wanneer men zacht en voorzichtig met deze honden omgaat, kunnen zij onvermoeibare en efficiŽnte jagers zijn.  Ze zijn fiere en goedaardige metgezellen die ongepaste ruwe behandelingen verafschuwen.  Zij verwachten dat hij eigen waardige en beleefde manieren door hun meesters overgenomen worden.  Ze zijn vriendelijk, gewillig, trouw, enthousiast en actief.
ACTIVITEIT : de Welsh Springer Spaniel is een werkhond. Het is een actieve en harde werker en heeft veel beweging nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009