header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Wolfskeeshond

 

ideale gezelschapshond - ratterriŽr - goede waakhond - behoefte aan speciale vachtverzorging

 


LAND VAN HERKOMST : Duitsland

GESCHIEDENIS
De Wolfskeeshond ( of Wolfspitz, Duitse Wolfspitz, Chien Loup ) stamt, net zoals de vele andere Duitse Keeshonden, af van de Turfhond uit het Stenen Tijdperk.  Ze zijn de oudste hondenrassen van Midden-Europa.  Van hen stammen ook veel andere rassen af en zelf zijn ze soms ook een ingrediŽnt in andere rassen. De variatie in grootte maakt dat ze voor veel verschillende doelen te gebruiken zijn. Ze zijn van nature waakzaam en hebben geen jachtinstinct, waardoor ze goede waakhonden zijn. Ze zijn bovendien plezierige gezelschapshonden.  Het onderscheidende kenmerk van dit ras is zijn 'bebrilde' gezicht. 

IDEALE RASKENMERKEN
De Wolfskeeshonden zijn qua uiterlijk vierkant, goed gebouwd, goed bevederd, levendig en beweeglijk. Hoofd : middelgroot, wigvormig, met een matige stop. Tamelijk korte voorsnuit, goed geproportioneerd ten opzichte van de schedel. Kleine en ronde neusspiegel, zuiver zwart, donkerbruin bij honden met een bruine vacht. Licht gebogen neusrug ( ramsneus ) is gewenst. Droge lippen, pigmentatie in harmonie met de kleur van de vacht. Zacht geronde wangen. Ogen : middelgroot, ovaal, iets schuin geplaatst en donker. Het pigment van de oogranden moet in harmonie zijn met de kleur van de vacht. Oren : klein, driehoekig, puntig, hoog aangezet, stijf rechtopstaand. Dicht bij elkaar geplaatst. Gebit : schaargebit. Hals : middelmatig lang, licht gewelfd en met manen bedekt. Droge halslijn.  Lichaam : kort. Rechte en stramme rug. Korte, brede en krachtige lendenen; brede en korte croupe. Diepe en goed gewelfde borstkas, zo lang mogelijk. Slechts licht opgetrokken buiklijn. Ledematen : de schouders liggen goed naar achteren, lange opperarm, goed gehoekt. Rechte voorbenen met goed geproportioneerde botten. Sterke voormiddenvoeten. Gespierde achterbenen, recht en evenwijdig. Matige hoeking van knie- en spronggewricht. Middelmatig lange sprongen, die loodrecht op het grondvlak staan. Voeten : zo klein mogelijk, rond en gesloten, met goed gewelfde tenen. Nagels en voetzolen in een kleur die harmonieert met de kleur van de vacht. Gangwerk : gelijkmatig, veerkrachtig, met grote stuwkracht. Vacht : twee haarsoorten d.w.z. lang, recht van het lichaam afstaand dekhaar en kort, dikt onderhaar. De vacht is kort en dicht op het hoofd, oren, voorzijde van de voor- en achterbenen en op de voeten. Hals en schouders moeten bedekt zijn met een dichte kraag. De achterkant van de benen is rijkelijk behaard. Rossige staart. Kleur : wolfsgrijs. Schofthoogte : gaat van  43 tot 48 cm met een gewicht van 25 tot 30 kg.
AARD : dit ras, ťťn van de populaire Duitse Spitz variŽteiten is een goed huisdier.  Men kan de sportieve instincten van deze hond verder ontwikkelen of intomen, zoals men verkiest.  Door een juiste opvoeding zal deze scherpe konijnen- en rattenvanger zijn prooi met rust laten of najagen.  Deze hond hecht zich intens aan zijn baas.
ACTIVITEIT :
omdat hij al blij is met een kleinere dosis beweging, is de hond geschikt als stadshond. 

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009