header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Engelse
Herdershond

 

ideale gezelschapshond - kuddebewaker schapen - veel beweging nodig - goede waakhond

 
LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
De moderne Engelse Herdershond is een goed overdachte combinatie van de oude types van collies, de Schotse Collie, de Border Collie en andere gevestigde types van herdershonden. Het oorspronkelijke ras zou echter zijn stamboom kunnen terugvoeren tot het oude Rome. Amerikaanse boeren, hoewel ze tevreden waren over  de oude Herdershond, probeerden altijd hun bezit te verbeteren. Het resultaat van dit streven was de lenige, geharde en volgzame werker. Het hoeden gebeurt niet met de ogen (zoals bij de andere Engelse types het geval is), maar met lichamelijke inspanning. Deze inspanning wordt aan de individuele leden van de kudde aangepast.

IDEALE RASKENMERKEN
Engelse Herdershonden zien er ietwat gedrongen en zeer stevig uit. De snuit is halflang en loop taps toe; de neus is donker gekleurd. De oren zijn vrij hoog geplaatst en dichtgevouwen. De ogen zijn helder en donker van kleur. De gezichtsuitdrukking zou bezorgd en oplettend moeten zijn. De voorbenen zijn recht en de achterbenen iets gebogen. Het geheel straalt kracht en snelheid uit, die voor een doeltreffende herdershond noodzakelijk zijn. Aan de voorzijde van het gezicht en de benen is de vacht kort, op het lichaam en de staart is de vacht halflang. Bevedering is ook duidelijk aanwezig. De kleuren zijn onder andere zwart en tan, driekleurig, sabelkleurig en wit, en zwart en wit. De schofhoogte bedraagt zo'n 46 tot 58,5 cm en het gewicht 18 tot 27 kg.
AARD
De Engelse Herdershond is een waakzame, sympathieke hond, wat hij aan zijn scherpzinnige zintuiglijke waarnemingen te danken heeft. Hij is evenwichtig en zal nooit agressief of loom zijn. Het is een goede metgezel, maar om zijn aantrekkelijke aard en instincten te behouden heeft hij voldoende beweging nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009