header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Gevolgen van een
slechte vachtverzorging

 
   
Vachtverlies
Als je hond wordt geknipt in plaats van geplukt, dan blijven alle oude haren zitten, waardoor er zich geen nieuwe vacht kan vormen. De oude haren herstellen zich gedeeltelijk en gaan opnieuw groeien, met een gedegenereerde, zacht vachte als gevolg.

Kleurverlies
Door de verandering in de structuur van de haren ontstaat er pigmentverlies, met als gevolg een doffe en kleurloze vacht.

Functieverlies
Doordat de vacht niet meer dik, noch hard is, wordt de hond veel minder beschermd tegen weersomstandigheden en andere uitwendige factoren, zoals zonnebrand, kreupelhout of luchtvervuiling.

HygiŽneverlies
Doordat de vacht veel zachter en poreuzer wordt, is ze niet meer bestand tegen al het vuil dat aan de haren blijft kleven. De vacht gaat ook veel makkelijker klitten, waardoor hij veel moeilijker te onderhouden valt.
Een goed verzorgde en gezonde hond kan je herkennen aan zijn mooi glanzende en diepkleurige vacht.
Soms spelen gezondheidsredenen mee : slechte voeding, hormonenhuishouding, sterilisatie of castratie, medicatie, enzovoort ... kunnen tijdelijk of permanent invloed uitoefenen op de conditie van de vacht.
Maar bij een ruwhaar die niet wordt getrimd ligt veel schuld bij de eigenaar of de trimmer !

Foto : op bovenstaande foto verlost Carine, een hond - die door de mensen van de dierenbescherming Animal First werd onderschept - van zijn verwaarloosde vacht.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009