header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Gontchaja Russkaja

 

klein wild jager - ideale gezelschaphond - speurhond - heeft veel beweging nodig - eenvoudig vachtonderhoud

 
LAND VAN HERKOMST : Rusland

GESCHIEDENIS
Waarschijnlijk is de Gontchaja het resultaat van kruisingen tussen Russische Laika's en inheemse speurhonden. De ondervacht en het wigvormige hoofd worden hierdoor verklaard. De natuurlijke prooi van de Gontchaja Russkaja of Kostrome Hound is de haas, maar af en toe wordt ook een vos aan de vangst toegevoegd.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Russische Hound is iets langer dan hij hoog is en ziet er zwaar uit. Hij heeft een solide torso en een rechte rug. De schofthoogte bedraagt zo'n 56 tot 68,5 cm. De vacht is aan de korte kant en uitzonderlijk dicht. Verder heeft hij een dikke ondervacht. De kleur is meestal vaalgeel, maar hij kan echter in kleur variŽren van geel tot rood. Hij kan ook een zwart zadel en een witte tekening hebben. Soms wordt het ras aangeduid als de Vaalgele Russische Hond, maar deze vertaling geniet niet de voorkeur. De stem van het ras, die een groot bereik heeft, is kenmerkend en expressief.
AARD
De Gontchaja heeft ontelbare fans in de Sovjet Republieken en zijn toewijding voor de jacht en zijn baas zullen daar wel niet vreemd aan zijn. Hij is geliefd bij de jagers vanwege zijn uithoudingsvermogen en zijn fijne neus. Volgens eigenaars moeten de pups naar hartelust kunnen blaffen om zo hun jachtstem te ontwikkelen. Een berouwvolle eigenaar vertelt dat haar hond bestemd was om een lyrische tenor te worden, maar nu kan hij alleen nog maar grommen met een lage basstem.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009