header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Gontchaja Russkaja
Pegaja

 

ideale gezelschapshond - eenvoudig vachtonderhoud - speurhond - veel beweging nodig

 LAND VAN HERKOMST : Rusland

GESCHIEDENIS
De sleutel tot de afstamming van de Gontchaja Russkaja Pegaja of Russische Harlekijnhond is de invoer van Engelse Foxhounds in Rusland, zo'n 250 jaar geleden. De Foxhounds werden door Russische jagers gekruist met de Russische Hound. Het resultaat was de Harlekijn, die kleiner dan de laatste en zwaarder dan de eerste was.
Oorspronkelijk werden zij Anglo-Russische Hounds genoemd. De huidige naam werd in 1951 aangenomen. De veelkleurige vacht onderscheidt de hond van zijn prooi en zo worden ongelukjes voorkomen.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze hoekig gebouwde, driekleurige hound is stevig en bekwaam. De duidelijke stop en de zichtbare hanglippen onderscheiden hem van andere Russische hounds, net als zijn bont gekleurde vacht. De schofthoogte bedraagt 56 tot 66 cm. Een sterk hoofd en een goed ontwikkeld gebit zorgen ervoor dat deze hound gewaardeerd en gerespecteerd wordt.
AARD
De Harlekijn kan goed met mensen opschieten. Hij werkt, speelt en deelt het huis met hen. Ze zijn gehoorzaam en aanhankelijk. Het is mooi en gehoorzaam gezelschap dat dagelijks meer aanhangers krijgt.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009