header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Honden
Wedstrijden

 
   
 • Wedstrijden voor herdershonden
  Sheepdog trials worden tegenwoordig ook in BelgiŽ en Nederland gehouden. Vooral de Border Collie toont er zich een meester in.
  In zijn land van oorsprong, Groot-BrittanniŽ, zijn deze wedstrijden zo populair dat ze zelfs op televisie worden uitgezonden. Heel wat honden werken dan ook echt met schapen.
   
 • Veldwedstrijden en proeven
  Bij veldwedstrijden voor jachthonden onder het geweer, kunnen deze hun vaardigheden tonen. Ze moeten het wild opsporen, aanwijzen, opstoten of apporteren, naar gelang hun aard. Bij proeven gaat het om uitwerken van kunstmatige sporen of het apporteren van dummy's.
   
 • Behendigheidswedstrijden
  Bij wedstrijden in behendigheid moeten honden, begeleid door hun 'baas', een serie hindernissen afleggen. Snelheid, uithoudingsvermogen en training zijn hier van het grootste belang. Er zijn afzonderlijke klassen voor kleine en grote honden. Aangeboren vaardigheden spelen hier ook een rol.
   
 • Gehoorzaamheidswedstrijden
  Met 'gehoorzaamheid' en 'gedrag' worden trainingen bedoeld waarbij de hond eenvoudige opdrachten en vaardigheden leert, zoals : op commando zitten, volgen (al dan niet aangelijnd), afliggen, blijven, komen, iets apporteren, iets opsporen, enzovoort.  Deze vaardigheden kunnen ook in wedstrijdverband worden beoefend.
   
 • Flyball is tegenwoordig erg populair. Honden leren in teamverband zo snel mogelijk een balletje te vangen. De meeste honden vinden dit spel enorm plezierig en het dwingt ze zich in gezelschap goed te gedragen. De wedstrijden worden meestal georganiseerd door de regionale kynologische verenigingen.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009