header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Irish Red and White
Setter

 

jachthond - heeft veel beweging nodig - setter - jager

 
LAND VAN HERKOMST : Ierland

GESCHIEDENIS
Jarenlang werd hij verkozen boven de effen rode Ierse Setter. De Red and White  is makkelijker te herkennen in het veld. Natuurlijk beweren aanhangers van beide rassen dat hun ras de 'juiste setter kleur' heeft. Niettemin is de 'Bont gekleurde Setter' ouder dan de Ierse Rode Setter, maar hij heeft nooit zoveel aanhang gehad. De laatste originele Red and White werd getoond op de Strabane show in het jaar 1908, in Ierland. In de twintiger jaren van de 20ste eeuw kon het ras gezien worden in gezelschap van een zekere Rev. Noble Huston van County Down. Zij werkten daar op het veld en werden niet voor shows gebruikt. Een andere katholieke priester, Rev. Doherty, vertegenwoordigde later een groep mensen die het ras weer wilden laten opleven. Hun volharding en succes leverde het tegenwoordige ras op, ontwikkeld uit witte puppies van het Rode ras.

IDEALE RASKENMERKEN
De atletische en krachtige Red and White is een goed geproportioneerde hond, zonder een greintje lompheid. Het hoofd is breed met een duidelijke stop. Zoals de naam al aanduidt, is de vacht duidelijk bont gekleurd - een zuivere witte basis met effen rode vlekken; teveel bont is niet toegestaan; spikkels en vlekjes komen veel voor en zijn te vergeven. De vacht, die een beetje ruw is, is fijn van structuur en heeft dunne bevedering. De schofthoogte bedraagt 58 tot 69 cm, met een gewicht van 18 tot 32 kg.
AARD
Hij is niet zo elegant als de Ierse Setter, maar de Red and White is niet zo geschikt voor het werk op het veld en net zo onvermoeibaar en uitbundig. Als metgezel is hij vriendelijk en toegewijd.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009