header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Info
hondachtigen

 
   


Hondachtigen, de familie Canidae van vrij kleine of middelmatig grote Roofdieren met lange kaken, vrij stijve romp en poten, en lange staart. Het gebit vertoont in onder- en bovenkaak, achter de knipkiezen, twee knobbelkiezen. Het oog heeft een ronde pupil (uitzondering bij o.m. de vossen). De voorpoten dragen vijf, de achterpoten vier tenen met sterke, niet-optrekbare nagels. Op de rug, bij de staartwortel, bevindt zich een geurklier.

Hondachtigen zijn snelvoetige teengangers, die over een groot uithoudingsvermogen beschikken en de prooidieren, die zij vooral met reuk- en gehoororganen opsporen, in troepen over grote afstanden achtervolgen en uitputten (sociale drijfjagers). Zij grijpen de prooi met de bek. De jongen worden blind en hulpbehoevend, vaak in holen, ter wereld gebracht. De draagtijd is ongeveer 2 maanden, de zoogtijd 8 weken.

Hondachtigen komen voor over de gehele wereld, met uitzondering van Madagaskar en Nieuw-Zeeland. In AustraliŽ werd de dingo ingevoerd.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009