header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Inwendige
parasieten

 

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 


Inwendige parasieten veroorzaken zelden ernstige problemen, maar omdat de algemeenste, de spoelworm, ook mensen kan besmetten, moet de hond regelmatig worden ontwormd. Honden kunnen ook tussengastheer zijn voor bepaalde lintwormen die besmettelijk zijn voor mensen. Behalve met deze wormen kan uw viervoeter besmet raken met haak- en zweepwormen en door microscopische parasieten die diarree veroorzaken.
Teken kunnen een eencellige parasiet, Babesia, overbrengen. Deze veroorzaakt loomheid en bloedarmoede. Honden kun nen toxoplasmose oplopen als ze aas, wild of faeces eten.
Pups worden als in de baarmoeder met larven besmet, of krijgen de larven na de geboorte via de moedermelk binnen. De pups scheiden eitjes af die op hun beurt weer de moederhond besmetten, en dan is de cirkel rond.
Het likken van de hond in de buurt van de anus of met het zitvlak over de vloer schuren, duidt op de aanwezigheid van wormen. Kijk daar ook naar lintwormsegmenten. Ontstoken anaalklieren kunnen ook de oorzaak zijn van dergelijk gedrag.

Bekende inwendige parasieten

Spoelwormen : die lijken op dunne, wittige spaghetti en leven in de maag en darmen - spoelwormen worden ongeveer een tien cm lang Lintworm : de platte en uit segmenten opgebouwde lintworm hecht zich met het mondstuk vast in de darmwand van de hond
Zweepwormen : deze tot 7 cm lange worm leeft in de darmen. De eitjes zijn met een microscoop te zien Haakworm : deze microscopisch kleine en bloedzuigende worm leeft in de ingewanden en veroorzaakt ernstige bloedingen

Parasieten

  • spoelwormen : Toxocara canis - Toxascaris leonina
  • lintwormen : dipylidium caninum - echinococcus granulosus - taeniasoorten
  • zweepwormen : trichuris vulpis
  • haakwormen : uncinaria stenocephala - ancylostoma caninum
  • giardia canis
  • babesia
  • coccidia
  • toxoplasmose
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009