header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Ishtarenhund

 

wilde hond - kuddebewaker van schapen - Paria oorsprong - bestand tegen alle weerstypen

 

LAND VAN HERKOMST : Afrika

GESCHIEDENIS
De woestijnzwervers van de uitgestrekte Sahara woestijn en de Arabische schiereilanden zijn bekend onder de naam Bedoe´enen. Deze nomaden zwerven met hun kamelen, ezels  en kuddes geiten en schapen op zoek naar water en weiden. Hoewel ze voor de Bedoe´enen van mindere waarde zijn dan hun kamelen, is de Bedoe´enen Herdershond een vermeldenswaardig onderdeel van hun overlevingskansen van deze rondtrekkende mensen die over een land zonder water met hun geprikkelde, ontevreden kudde moeten trekken. Deze honden, half getemde van zwervende Paria's, moeten leven op het magere dieet van een herder : gierst, schapenvlees en dadels, af en toe aangevuld met een sprinkhaan of hagedis als toetje.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Bedoe´enen Herder is een krachtige, robuuste verschijning met een stevige structuur en een onverzettelijk uithoudingsvermogen. Hij is een middelgrote Pariahond. De vacht is duurzaam en beschermt de hond tegen de woestijnzon en de zandstormen. De schedel is breed, de snuit loopt taps toe. De oren, die hoog geplaatst zijn, klappen naar voren als schild tegen het opstuivende zand. De borst is diep en gematigd breed, met een duidelijk opgetrokken buik. De achterhand is voldoende gebogen. De vacht van de Ishtarenhund kan iedere variatie van effen of gevlekte kleuren hebben. De schofthoogte bedraagt 51 tot 61 cm met een gewicht tussen de 18 en 25 kg.

AARD
Deze Herdershonden worden een beetje verwaarloosd door hun eigenaars, die zelden de vachten van de honden verzorgen. De vacht ziet er dus meestal dof en ongekamd uit. De honden zijn eerder geaccepteerd als een noodzakelijkheid dan als gezelschapsdier. Door het feit dat zij lange tijd ongetemd zijn gebleven, krijgen deze honden nooit zo'n hechte band met de kudde als de Europese herdershonden. Het instinct van de hond jegens de kudde is voornamelijk territoriaal en beschermend van aard.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

ę copyright WorldwideBase 2005-2009