header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Kangal Dog

 

veel beweging nodig - goede waakhond - bestand tegen alle weerstypen - kuddedrijver

 
LAND VAN HERKOMST : Turkije

GESCHIEDENIS
In Kangal, in het oosten van Turkije, is het fokken van goede dieren zeer belangrijk. Het vee in dit gebied is net zo onvervangbaar als deze stoere kuddebewaker. De samengestelde fokhonden die de fokkers bij elkaar hebben gebracht om het ras te scheppen, zijn goed verborgen gebleven, maar de gekrulde staart geeft meer dan een hint in de richting van de Poolrassen. Als werkhond is de Kangal het toonbeeld van inzet en werkkracht. Het is net zo mooi om een Kangal bezig te zien als om een goed gefokt Arabisch paard te aanschouwen. De Kandal Dog is een vernietigende en intense werker.

IDEALE RASKENMERKEN
In tegenstelling tot de meeste kuddebewakers, is de Kangal nooit wit. Hij heeft een zwart masker en een grijzig, grijs-bruin of een gemskleurig lichaam. Zijn lichaam en ledematen zijn perfect samengesteld, waardoor hij een stevige gebalanceerde structuur heeft. Vooral zijn schouders en dijen zijn zeer gespierd. De dikke voorbenen en de krachtige nek dragen bij aan het indrukwekkende uiterlijk. De schofthoogte bedraagt 71 tot 89 cm en het gewicht 34 tot 69 kg. De vacht is dik, maar blijft overal kort en glad.
AARD
Deze Kangal Dog is altijd aan de zijde van zijn herder te vinden en in wonderbaarlijk gehoorzaam. De Kangal is door de Turken erkend, maar nooit als huisdier gehouden. Hij is niet zo woest als de meeste kuddebewakers. Hij is altijd op zijn hoede maar ook altijd bereid om met de kinderen van de herder te spelen. De Kangal is , met zijn onvermoeibare mogelijkheid om op ieder niveau zijn werk te doen, de beste kuddebewaker die een herder maar kan hebben.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009