header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Karelo-Finse
Laika

 

klein wild jager - heeft veel beweging nodig - speurhond - een goede waakhond

 
LAND VAN HERKOMST : Finland

GESCHIEDENIS
Finse folklore verwijst naar de Karelo-Finse Laika (andere benamingen : Russisch-Finse Laika, Finlandskaja, Krelskaja) als een kruising tussen een vos en een poolhond. De snuit heeft inderdaad iets weg van een vos. Het ras stamt van ver voor het bestaan van de Scandinavische of Russische grenzen van nu. De Russisch-Finse Laika en de Finse Spitz maakten waarschijnlijk ooit deel uit van hetzelfde ras. Later, met het schetsen van de duidelijke richtlijnen van nationale parameters en de bewering dat alles wat binnen deze grenzen lag, ook behoorde tot dat bepaalde land, ontstonden er twee verschillende rassen. De Karelo-Finse Laika jaagt op klein wild, waaronder vogels en hazen. Hij blijkt een uitstekend jager te zijn.

IDEALE RASKENMERKEN
In tegenstelling tot andere Poolrassen heeft deze Karelo-Finse Laika een schedel die niet breed is tussen de oren. Dit kenmerk, gekoppeld aan de ronde ogen die er eerder betrouwbaar dan sluw uitzien, geeft het ras eerder een jakhals-achtig uiterlijk dan een vos-achtig uiterlijk. De nek lijkt buitensporig dik door een lange overvloedige kraag die doorloopt tot aan de wangen. De rug is redelijk lang en iets langer dan zijn schofthoogte van 38 tot 48 cm. Dit is een lichtgebouwde hond met een gewicht van 11,5 tot 14 kg. De vacht is dik en uitstaand. Gebruikelijke kleuren zijn : rood met een witte borst, vermengd met grijs of zwart haar en verschillende tinten reebruin.
AARD
Hoewel hij snel volwassen wordt, verliest hij nooit zijn kinderlijke opgewondenheid. De hond is ijverig om u tevreden te stellen en is een goede jager. Strenge maar eerlijke discipline is nodig om deze krachtige hond in de hand te houden.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009