header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Kerry Beagle

 

klein wild jager - eenvoudig vachtonderhoud - heeft veel beweging nodig - speurhond

 
LAND VAN HERKOMST : Ierland

GESCHIEDENIS
Deze hond heeft meer dan waarschijnlijk het bloed van de Bloedhond in zijn aderen, zoals zijn uiterlijk dat trouwens aangeeft. Kynologen geloven dat de Kerry één van de eerste honden was die uitsluitend voor de jacht op hazen werd gebruikt, maar hij was oorspronkelijk bedoeld voor de jacht op herten. De Kerry Beagle maakte slechts in kleine aantallen zijn entree in de twintigste eeuw, hoewel hij in vroegere eeuwen veel gezien werd in Tipperary en Kerry (Ierland).
Enkele exemplaren van deze Ierse hounds werden door immigranten meegenomen naar Amerika waar zij bijdroegen aan de bloedlijnen van andere hounds. De heropleving van dit oude ras werd aangespoord door honden-trekwedstrijden in Ierland.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Kerry Beagle is een parmantige hound met een dichte vacht . Hij ziet eruit als een mooiere versie van de Bloedhond. Hij is kleiner, heeft een minder geplooide huid en een minder opvallende neus dan de Bloedhond. Het meest voorkomende kleurenpatroon is zwart/tan, andere patronen komen echter ook voor, waaronder driekleurig, gevlekt, en tan/wit. De schofthoogte bedraagt 56 tot 66 cm. De hond is sterk en stevig gebouwd.
AARD
Deze honden zijn echte jagers. Zij genieten van lichamelijke activiteiten die op gezondheid en plezier gericht zijn. De Kerry is vriendelijk en gedraagt zich zoals het een heer betaamt. Ieren en Ierse Amerikanen tonen nog altijd een vlaag van Ierse trots wanneer de Kerry genoemd wordt (hoewel de meesten onder hen er waarschijnlijk nog nooit één gezien hebben).

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009