header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Kuddebewakers

 

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Beschermend en krachtig, dat zijn zowat de twee voornaaste functionele eigenschappen van de Kuddebewakers. Deze honden worden ingezet als schildwachten en verdedigers van schapen of geiten.
Het lijkt alsof elk Europees land z'n eigen kuddebewaker heeft ontwikkeld, omdat het welzijn van de landbouw hinder ondervindt van een aantal natuurlijke roofdieren. Om zich onopgemerkt in de witte wollige kudde te mengen, hebben zij vaak een witte wollige vacht en neigen zijn naar het zware. Kuddebewakers moeten wel groot en onbevreesd zijn, om de kudde te kunnen beschermen tegen aanvallende wolven of andere grote roofdieren. Zij zijn een soort engelbewaarder, en deze rassen hechten zich zeer aan hun schapen en hebben geen andere prioriteit in hun leven.
Herders vertrouwden zeer op deze zwaarvoetige hondachtigen. Kracht zowel als snelheid zijn van vitaal belang voor de taak van een kuddebewaker.
Velen beweren dat men, als gezelschapshond, geen betere keuze kan maken. Over het algemeen zijn dit zachtaardige en innemende dieren, die kunnen uitgroeien tot een subliem huisdier en een goede bewaker.
Sommige hebben echter de neiging afstandelijk te zijn en begrijpen waarschijnlijk niet waarom ze om het huis moeten rondhangen waar geen schapen te beschermen zijn. Anderen kunnen zich agressief opstellen tegenover vreemde honden die zij als een bedreiging zien van hun territorium.
De Pyreneese Berghond, de Kuvasz en de Komondor hebben al bewezen zeer geschikte huisdieren te zijn. De over het algemeen grote afmetingen maken dat een hok buitenshuis en voldoende beweging een absolute vereiste is.
 
Aidi
Akbash
Berghond van de Maremmen
Ca de Bestiar
Cao da Serra da Estrela
Cao de Castro Laboreiro
Greek Sheepdog
Kangal Dog
Karabash
Kaukasische Herdershond
Komondor
Krazski Ovcar
Kuvasz
Mastin de los Pirineos
Mastin Espagnol

Midden Aziatische Ovcharka
Pyreneese Berghond
Rafeiro do Alentejo
Roemeense Herdershond
Sarplaninac
Slowaakse Tchouvath
Tatrahond
Zuidrussische Ovcharka
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009