header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Markiesje

 

ideale gezelschapshond - eenvoudig vachtonderhoud - goede waakhond - jachthond

 
LAND VAN HERKOMST : Nederland

GESCHIEDENIS
Het Markiesje is een creatie van Nederlandse hondenliefhebbers. Getrouw aan zijn spaniel erfgoed, werkt hij als jachthond en retriever. Deze  hond wordt ook door verschillende Hollandse bloemenkwekers gebruikt om de zeer waardevolle tulpenvelden te bewaken. De hond heeft een zeer lichte tred en kwijt zich bijzonder vlijtig van zijn taken met vereiste professionaliteit en lichtvoetige elegantie. Deze Nederlandse bloeier is een hybride : een Dwergpoedel, Nachtvlinderhondje en mogelijk een kleine Brittany werd gekruist om het Markiesje tot bloei te brengen.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze vrij kleine spaniel-achtige hond is een intelligente en goed gebalanceerde, multifunctionele hond. Het hoofd is middelgroot, met een platte schedel en een spitse snuit. De vacht is lang en zijdeachtig. De benen, de oren en de staart zijn rijkelijk bevederd. De kleur is effen zwart, met of zonder witte tekening. Schofthoogte bedraagt 35 cm en het gewicht 9 tot 10 kg. Het Markiesje heeft ontegensprekelijk een intelligente en zuivere uitdrukking. Het lichaam is fijn gebouwd met een goed ontwikkelde borst.
AARD
De charme en intelligentie van het ras zijn onmiskenbaar. Hij is makkelijk te trainen en vergeet nooit wat hem geleerd is. Het ras heeft de neiging onafhankelijk te zijn en kon nogal afstandelijk zijn tegenover vreemden. Vaak is hij stil en terughoudend.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009