header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Midden Aziatische
Ovcharka

 

kuddebewaker - goede afschrikker - bestand tegen alle weerstypen - agressief karakter

 
LAND VAN HERKOMST : Midden AziŽ

GESCHIEDENIS
De Midden Aziatische Ovcharka of Midden Aziatische Herdershond komt oorspronkelijk uit Midden AziŽ en leeft voornamelijk in het midden van de voormalige USSR, in het gebied tussen de OekraÔne en SiberiŽ. Er wordt gemeld dat het dier verspreid is over een gebied dat zich naar het oosten zover als MongoliŽ en naar het Westen zo ver als Duitsland uitstrekt. Het ras is ťťn van de vier van de Ovcharka familie. Hoewel zij allen sterk op elkaar lijken, zijn er toch verschillen in uiterlijk en aard. De Midden Aziatische Ovcharka is de middelgrote hond van deze groep.

IDEALE RASKENMERKEN
Dit is een hond zonder overbodige details. Zijn vacht is kort en dik. De dikke huid is rond het hoofd en de nek gerimpeld. Zijn ledematen zien er zeer sterk uit, maar zijn niet overdreven gespierd. De schofthoogte bedraagt 58,5 tot 71 cm en het gewicht 37 tot 50 kg. De vacht kan verschillende kleuren hebben, maar de meest voorkomende kleuren zijn zwart, wit, grijs, en gestroomd. Gekleurde aftekeningen komen ook vaak voor.
AARD
Dit is een moedige en vastberaden hond. Hij is van bijna geen enkel levend wezen bang. Hij reageert van nature erg snel, en zal zijn gedrag aan de situatie aanpassen. Hij wordt vrijwel uitsluitend als herder gebruikt en is slechts zelden als huisdier te zien. De Midden Aziatische Ovcharka heeft nog geen aangeboren aanleg om de rol van huisdier of gezelschapsdier op zich te nemen. Hij is echter ťťn van de beste herders van Midden AziŽ en zou, als hij de kans kreeg, zijn taak ook in andere gebieden kunnen uitvoeren.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009