header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Moskovitische
Waakhond

 

ideale gezelschapshond - veel beweging nodig - geschikt als geleidehond - waakhond

 
LAND VAN HERKOMST : Rusland

GESCHIEDENIS
De Moskovitische Waakhond of in de originele taal de Moskovskaya Storodzevay Sobaka, is een product van Russische fokkers uit de vijftiger jaren van de twintigste eeuw. Deze hond is meer dan een kruising. Het proces begon met de Kaukasische Ovtcharka, vanwege zijn duidelijke waak- en assertiviteitseigenschappen. Toen voegden deze vastberaden 'hondenbrouwers' een St. Bernard toe om de afmetingen te vergroten. Deze Alpen Mastiff was echter te traag en lui om aan de eisen van deze liefhebbers te voldoen. Het resultaat, de Moskovitische Waakhond, bezit de gewenste mentale en lichamelijke eigenschappen.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Moskovitische Waakhond is een hond met zware botten, maar zeker niet onhandig. Hij heeft een prachtig massief hoofd en krachtige benen. Deze Moskoviet is goed ontwikkeld, zowel qua spieren als hersenen. De vacht is dik met franje, en middellang. De kleuren zijn altijd rood en wit. De schofthoogte bedraagt 64 tot 69 cm en het gewicht 45 tot 68 kg. De staart is goed behaard en hangt bijna op de grond. De hond heeft een 'wijze' uitdrukking.
AARD
Deze sterke en bekwame Mastiff is een goed gezelschapsdier en waakhond. Dit is trouwens duidelijk te zien in de vertaling van zijn naam. Hij heeft een vriendelijk temperament indien hij op de juiste manier wordt opgevoed. Hij is een passende keuze voor Russische eigenaars die de ruimte hebben om hem te houden. De hond heeft veel beweging en ruimte nodig en is niet geschikt voor mensen die een appartement bewonen. Deze hond wordt niet buiten Rusland gehouden.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

copyright WorldwideBase 2005-2009